banner488

19 Mayıs Bayramı Çine'de buruk geçti

Çine'de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı’nın 95'inci Yıldönümü geçtiğimiz günlerde yaşanan Soma faciası nedeniyle sade bir törenle kutlandı.

19 Mayıs Bayramı Çine'de buruk geçti
banner496
Törende Atatürk Anıtı'na Çine Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelenk koydu. Tören de öğrenciler şiirler okurken, daha önceden planlanan Halk Oyunları gösterisi de iptal edildi.
Törene, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkan Yardımcısı Timuçin Karabulut, Çine Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Kazım Kurt, Çine Jandarma Garnizon Komutanı Üsteğmen Cihan Altintaş, ADÜ Çine MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Okan Atay, daire amirleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Tören Soma'da yaşanan facia sonrası hayatını kaybeden vatandaşlar için bir dakikalık saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Çine Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Kazım Kurt yaptı.
Kurt, şöyle konuştu:
"Türk kurtuluş hareketinin Samsun'da bir güneş gibi doğuşunun 95'inci yılında sizlerle birlikte olmaktan mutluyum, kıvançlıyım. Milletin en büyük silahı, sahip oldukları genç nüfustur. Milletimizde sahip olduğu genç nüfusla dünyanın en güçlü milleti olma yolunda emin adımlarla yürüyüşünü sürdürmektedir. Bizler devletimizi ileriye götürebilmek için elbirliği ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Biliyoruz ki, yarınların sorumluluğunu üstlenebilecek şekilde nitelikli, bilgili ve ideal sahibi insanlar olarak Betmatik yetişmeniz ve 'vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır' sözünü rehber edinerek çok çalışıp, ilerde şahsınıza verilecek olan görevi en iyi şekilde yapacağınızdan asla şüphemiz yoktur.
Bütün herkesin 19 Mayıs Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitler ve ülkemizde yaşanan maden faciasında hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmet ve saygıyla anıyorum." dedi.





Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2014, 18:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472