banner480

Zeytin Üreticilerine “Çifte Bayram”

Zeytin Üreticilerine “Çifte Bayram”
banner269
Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, organik zeytin üreticilerine bayram öncesi destek ödemesi, ilçe ekonomisine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

 Çine Ziraat Odası Organik Tarım Projesine kayıtlı bin 790 organik zeytin üreticisine dekar başına 70 lira olmak üzere toplamda 4 milyon 550 bin lira desteğin bayram önü Ziraat Bankası aracılığı ile üreticiye verileceğini belirten Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, bayram önü verilen desteklemenin ilçe ekonomisine büyük katkı sağalacağını söyledi.

Başkan Atıgan, “Çine Ziraat Odası Organik Tarım Projesine kayıtlı bin 790 organik zeytin üreticisine dekar başına 70 lira olmak üzere 65 bin dekara toplamda 4 milyon 550 lira desteklemelerin bayram Ziraat Bankası aracılığı ile T.C. Kimlik Numarasının son rakamına göre;0-2 ile bitenler 18.08.2017 günü saat.18,00’den sonra üreticilerimizin hesaplarına geçmiş olup; 4-6 ile bitenler 23.08.2017 günü saat:18.00’den sonra, 8 ile bitenlere 25.08.2017 günü saat:18.00’de sonra üreticilerimizin hesaplarına geçecektir.”

Üreticinin Yüzü Gülecek

Bayram öncesi verilen bu destekleme ilçe ekonomisine büyük katkı sağalacaktır diyen Atıgan sözlerine şöyle devam etti; “Kurban alımında sıkıntı yaşayacak üreticilerimizin, esnafımızın, kurban satıcılarının yüzleri gülecek. Aileler rahat bir bayram geçirecek. Üreticimize verilen bu desteklemeden ötürü Bakanlık yetkilileri başta olmak üzere Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlük yetkilileri ile birlikte Ziraat Odası yetkililerimize teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.

Hayvan Üreticileri de Sevindirilmeli

Süt ve buzağı desteklemeleri henüz yatırılmadığına değinen Atıgan, “Hayvan üreticilerimiz de bu destekleme ödemelerini dört gözle bayram önü beklemektedirler. Süt ve buzağı desteklemelerin de bayram öncesi yatırılmalı ve zor şartlar altında hayvancılık yapan ailelerin de bayram önü mutlu edilmelidir. Organik desteklemelerini üreticiye bayram öncesi verilmesini sağlayan Bakanlık yetkililerini bu konuda da hassasiyetle harekete geçmeye davet ediyorum ve 18.08.2017 tarihli Resmi Gazetenin Mükerrer sayısında yayımlanan 2017 yılı ürünü desteklemelerinin tüm üreticilerine hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472