banner488

Uyar; “Kapalı Pazaryeri Çine için büyük kazanç”

Çine Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar, “Çine’nin pazarı komple Kapalı Pazaryerine taşınacak” dedi.

Uyar; “Kapalı Pazaryeri Çine için büyük kazanç”
banner496
Çine Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar ay sonunda yapımı tamamlanacak olan kapalı Pazar yeri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Ay sonunda tamamlanacak olan kapalı pazaryeri için 30 Nisan’da kura çekileceğini belirten Uyar, “Pazaryeri için esnaflarımıza ayrılmış 170 yer vardı. Şu an için 156 başvuru var. Bu başvuru her geçen gün artıyor.” dedi.

“Yer paraları belli oldu”

105 yerli esnafın başvuruda bulunduğunu, Aydın, İncirliova ve çevre ilçelerdeki pazarcı esnafının da yer talebi olduğunu belirten Uyar, pazaryeri’ndeki yer paralarına ilişkin konuştu. Uyar, “Köşebaşları 5 metre-5 bin Tl, orta yerler 4 metre-3 bin Tl olacak ve geri kalan 1 bin Tl aylık taksitlere bölünecek.” dedi.

“Oda’ya kaydı olan esnafın hakkını arayacağım”

Şu aşamada pazaryerinin yeterli olduğunu kaydeden Uyar, “Ben üreticiler için ayrılan yerlerin yarıya düşürülmesinden yanayım. Çünkü üreticiler, üretici belgesinde yazan üründen başka tezgahta değişik ürünleri satışa sunuyor. Ben bu konuda Esnaf Odası Başkanı olarak üzerlerine gideceğim. Üretici ancak üretici belgesinde yazan ürünü satışa sunacak. Maliye kaydı, oda kaydı olan esnafların haklarını arayacağım. “ Bahsegel şeklinde açıklamada bulundu.

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’in ‘arkamda bırakacağım en büyük eser’  diye nitelendirdiği kapalı Pazaryerinin Çine için büyük fayda sağlayacağını belirten Uyar, “Bizim yerli esnafımızdan kimileri yaklaşık 10 senedir Çine’de tezgah bile açmıyor. Kendileri ile birebir görüştüm. Kapalı pazaryerinde yayılmak için başvuruda bulundular. Belediye Başkanımız ile görüştüm o da Çine’de yayılmayan yerli esnaflarımıza yer tahsisinde bulunulması konusunda yardımcı olacağını belirtti” dedi.

“Çine’nin pazarı komple Kapalı Pazaryerine taşınacak”

Kapalı pazaryerinin tamamlanmasından sonra Çine’deki tüm pazarın kapalı pazaryerinde toplanması konusunda Belediye Başkanlığı ve Esnaf Odası Başkanlığı olarak kararlı olduklarını kaydeden Uyar, “Kapalı Pazaryeri tüzüklerinde bile esnafın biryere toplanması gerektiği ibaresi geçer. Biz Çine’de tüm pazarın kapalı pazaryerine taşınması konusunda kararlıyız. Çine’nin pazarı komple Kapalı Pazaryerine taşınacak. Sağda solda sokak aralarında ve caddelerde hiçbir pazarcı esnafı gelişigüzel yayılamayacak” ifadelerini kullandı. (Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2013, 15:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472