banner488

Turizm Krizi Alarm Veriyor

Turizm Krizi Alarm Veriyor
banner496
Önce Rusya ile yaşanan uçak düşürme krizi, ardından da çeşitli şehirlerimizde yaşanan bombalı saldırılarla büyük darbe alan ülke turizmi, medyanında gündeminde üst sıralarda yer alırken, Medya Takip Ajansı Interpress’in yapmış olduğu araştırmaya göre, son bir yılda turizm ile ilgili yazılı basında 245 bine yakın haber çıktığı belirlendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre, ülkemize gelen turist sayısında özellikle son altı ayda gözle görülür bir azalma yaşanırken, Interpress tarafından yapılan araştırmada turistler hakkında son bir yılda yazılı basına 125 bine yakın haber yansıdığı tespit edildi. Aynı araştırmada yabancı turistlerle ilgili 21 binden fazla haber çıkarken, yerli turistler hakkında da 5 binden fazla haberin yazılı basında yer aldığı belirlendi.

Türkiye otel sektörü doluluk oranlarının yüzde 50’nin altına düşmesi ile tüm Avrupa’da bu alanda en fazla düşüş gösteren ülke olurken, son bir yılda yazılı basına oteller hakkında 9 bine yakın haber yansıdığı tespit edildi. Her yıl Nisan ayında kutlanan ve turizmin sorunlarının konuşulduğu “Turizm Haftası” ile ilgili de yazılı basında son bir yılda 2 binden fazla haber çıktığı belirlendi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472