banner480

Soğan Süs Bitkisi üretimi yayğınlaşacak!

GEKA (Güney Ege Kalkınma Ajansı) tarafından destek kapsamına alınan TR31/14/TD-0011 sözleşme nolu ‘Soğanlı Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ve Pazarlaması’ konulu proje 07-11/07/2014 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Soğan Süs Bitkisi üretimi yayğınlaşacak!
banner269

Güney Ege Kalkınma Ajansı, 2014 Yılı Teknik Destek Programları kapsamında destek almaya hak kazanan Çine İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü  tarafından hazırlanan proje  Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ortakçılığıyla uygulama süresini tamamladı.

Çine İlçe Tarım Müdürlüğünde görevli Tar-Gel mühendislerinden Gizem Yalçın Beyter ve Elif Kanmaz’ın hazırladığı ve GEKA (Güney Ege Kalkınma Ajansı) tarafından destek kapsamına alınan TR31/14/TD-0011 sözleşme nolu ‘Soğanlı Süs Bitkileri Yetiştiriciliği ve Pazarlaması’ konulu proje 07-11/07/2014 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Proje kapsamında Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı kurumlardan 30 teknik personel Yöned Eğitim ve Danışmanlık firması aracılığıyla konusunda uzman  olan Prof. Dr. İbrahim BAKTIR tarafından bilgilendirilerek katılım belgeleri

Aydın il ve ilçelerinin oldukça doğal  zenginliğe sahip olduğunu söyleyen Prof. Dr. İbrahim BAKTIR Bu bölge de soğanlı süs bitkileri soğanlarının doğada doğal olarak bulunduğunu çiftçilerimizin yetiştirmesi için uygun iklim şartlarının olduğunu söyledi. Mutafları mahallesi yaylasına yapılan teknik gezide kestane ağaçları altında eğimli arazilerde süs bitkileri soğanları yetiştiriciliğine uygun olduğu gözlenmiştir. Soğanlı süs bitkileri yetiştiriciliğinin bölgede arttırılmasını amaçlayan bu proje sonunda çiftçiler bilgilendirilerek küçük çapta ihracata yönelik soğan yetiştiriciliğinin yapılması hedeflenmektedir.

Yapılan projenin ve eğitimin çok faydalı olduğunu belirten İlçe Tarım Müdürü Özkan Atıgan, bundan sonra yapılacak olan çalışmalarda pilot üretici seçileceği ve üretim sonuçlarına göre soğanlı süs bitkisi üretiminin yaygınlaştırılarak geliştirileceğini belirtti.





Güncelleme Tarihi: 21 Temmuz 2014, 13:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472