banner488

Özkan Atıgan, “Üzerimize Düşen Görevi Yapacağız”

Özkan Atıgan, “Üzerimize Düşen Görevi Yapacağız”
banner269
Çine’de zeytin hasadının başlamasıyla olası önlemlerin alınması için Çine Ziraat Odası toplantı düzenledi.

Çine’de zeytin hasadının başlamasında doğabilecek sorunlar ile olası önlemlerin alınması için Çine Ziraat Odası Başkanlığı toplantı düzenledi. Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, “Organik zeytin projesi kapsamında yer alan bin 950 üreticinin 85 bin dekarın anlaşmalı şirket tarafında kontrol ve sertifikasyon kuruluşu kontrolüyle gezilip yerinde denetim yapılması gereklidir” dedi.

Kalite için mücadele verecekler

Başkan Atıgan, “Çine’de iki buçuk milyon delice üzerine aşılanmış zeytin hasadına başlıyoruz. Biz tane zeytinimizi en kısa zamanda fabrikaya getirirsek eğer, üretici kaliteli zeytin sıktıracak. Tüccarda kaliteli zeytinyağı aldığı zaman daha iyi pazarlama yapabilecek. Ziraat Odası olarak üzerimize düşen görev neyse yapacağız. Hiçbir çiftçimizin sırtında çuvalla, kasayla ve merkeplerle dağlardan zeytin çekmesini kabullenemiyoruz. Bu konuda kimlerden yardım istenecekse o kapıları çalıp oda olarak da onun mücadelesine devam edeceğiz. Zeytincimizin hasat yaptıktan sonra ürününü dağda bıraktığı zaman hırsızlık olayları gündeme geliyor. Oluşabilecek hırsızlık konusunda Çine İlçe Jandarma Komutanlığından ve Çine İlçe Emniyet Müdürlüğümüzden yardım istiyoruz. Tüm çiftçilerimize hata kaza vermeden inşallah bol bereketli hasat geçirmelerini diliyorum” dedi.

Üreticinin menfaatine

Çine Ziraat Odası Meclis Başkanı Salih Gökbel ise, “Çiftçilerimiz zeytinini hasat ettirdikten sonra ürününü kasaya koysun ve aynı gün içerisinde sıkımını yaptırmaya çalışsın. Çünkü Zeytin çuvala girdiğinde aromaları bozuluyor ve asidi de yükseliyor. Çiftçilerimizin bu konuda hassas ve duyarlı davranması kendi menfaatlerine olacaktır” şeklinde ifade etti.

Çerçioğlu’na ziyaret

Ayrıca, Atıgan bu hafta içinde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu ziyaret edeceklerini bildirerek, bazı mahalle yollarının bozuk olduğunu ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan yardım isteyeceklerini söyledi.

Toplantıya Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Soydan Hekim, Çine Askerlik Şube Başkanı Cumali Nacak, Çine İlçe Emniyet Müdürü Fevzi Yurtsever, Çine Ziraat Odası Meclis Başkanı Salih Gökbel, Çine Ziraat Odası yönetim kurulu ve meclis üyeleri katıldı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472