banner488

Organik tarım desteği bu yıl alınacak

Çine Ziraat Odası’nın organik tarım çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Eşiyok, “Organik tarım desteklemesinden, 2014 yılında zeytin üreticilerimizin cebine 980 Bin Tl girecek.” dedi.

Organik tarım desteği bu yıl alınacak
banner496
Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, 2013 Yılındaki oda çalışmalarını değerlendirerek, önemli açıklamalarda bulundu.


Çineli çiftçilerin 2013 Yılını ekonomik sıkıntılarla geçirdiğini, kredi ödemeleri ile boğuştuğunu, girdi maliyetlerinin de yüksek olması sonucu halen ekonomik rahatlamaya ulaşılamadığını belirten Başkan Eşiyok, “Desteklemeler yeterli değil, mısırda ve zeytinyağındaki prim desteklemeleri düzenlenmeli. Tarım Bakanlığı, prim desteklemelerini çiftçinin menfaatleri doğrultusunda tekrar gözden geçirmelidir.” şeklinde konuştu.

Başkan Eşiyok, Çine Ziraat Odası’nın tüm borçlarını kapatmaları sonucunda Oda olarak Çiftçi Dostu Şeref Belgesi almış olmalarını yanı sıra, Çine OSB’de ilerleyen süreçte çeşitli projelerin hayata geçirileceği 11,5 dönüm arazinin odaya kazandırılmış olmasını da 2013 yılı içerisindeki olumlu geliştirmeler olarak değerlendirerek, “Bu yıl içinde hayvan üreticilerimizin menfaatleri doğrultusunda kurulan Kırmızı Et Üreticileri Birliği ileride çok büyük faydalar sağlayacaktır. Birlik ile beraber Çine Ziraat Odası olarak, Çine'nin etine ve et üreticisinin Mariobet emeğine değer katacak çalışmalar yapılması için elimizden geleni yapacağız.” dedi.

“2014’de 980 Bin Tl destekleme alınacak”

Organik tarım faaliyetleri hakkında bilgi veren Başkan Eşiyok, ”2013 yılı itibariyle toplam 1250 kişi organik tarım başvurusunda bulundu. 2012’den kayıtlı 250 üyemizin ikinci kontrolleri yapıldı. 250 üyemiz, 2014’te dönüm başı 70 Tl organik tarım desteklemesinden yararlandırılacak. 14 Bin dönüm arazinin yararlanacağı organik destekleme sonucu Çineli zeytin üreticisinin cebine 2014 yılında 980 Bin Tl girmiş olacak.” açıklamalarında bulundu.

Yeni kayıtların mayıs sonuna kadar devam ettiğini belirten Başkan Eşiyok, “58 bin dönümü kapsayan oda bünyesindeki organik tarım çalışmalarımız sürüyor. Çineli üreticilerin ürettiklerinden daha fazla kar edebilmeleri ve zor günler geçiren çiftçinin, zeytin üreticisinin ürettiği mahsulden hak etiğini alabilmesi organik tarım çalışmalarına çok önem veriyoruz.” dedi.(Murat TAN)

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2014, 21:03

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Kayıtlı üyeniz Hilmi yıldız
Kayıtlı üyeniz Hilmi yıldız - 10 yıl Önce

Zeytincilikte organik tarımda emeği geçenlere teşekkür ederim.

Tarcan Güzeldiyar
Tarcan Güzeldiyar - 10 yıl Önce

zeytinde işçilik maliyetlerine düşürmek için zeytin çırpma makinasına alınması işlelmlerinde zeytin üeticilerine yardımcı olun zorunluluk getirin çağı yakalayalım

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472