banner488

Kadın Girişimcilerden 3 Önemli Proje

TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu dün yaptığı toplantıda üç önemli proje açıkladı.

Kadın Girişimcilerden 3 Önemli Proje
banner269
 Bu projelerin Aydın ve kadın girişimciler için çok önemli olduğunu dile getiren TOBB Aydın Kadın Girişimciler Kurulu Koordinatörü Esen Türker “Toplantımızın iki amacı var. Birincisi Global girişimcilik haftasını kutlamak. Bu hafta 2007 yılında genç girişimcilerin girişimlerinin karşılığını oluşturmak için yapılmış bir haftadır. 10 ülkede başlayıp 150 ülkeye dağılan, genç girişimciler için başlatılıp kadın girişimcileri de paralelinde götüren bir hafta.

 Biz TOBB kadın girişimciler kurulu olarak ADÜ ile işbirliği içine girdik. Adnan Menderes Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile ön görüşmelerimiz bitti. Aralık ayında Girişimcilik dersi için bir anlaşma imzalayacağız. ADÜ girişimcilik dersini gerçek girişimcilerle vermeyi planlamış. Bizler de her konuda destekçi olduğumuzu belittik. 2015-2016 eğitim yılının ikinci döneminde Ziraat Fakültesinin girişimcilik derslerinde birlikte olacağız. Bunu çok önemsiyoruz. Çünkü üniversite gençliği bizim her şeyimiz. Bizim devamlılığımızı gösteriyor. Girişimciliğin sadece kitaptan okutulmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bu uygulamaya bu yüzden üniversiteye destek vereceğimizi söyledik. Projenin Türkiye için çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Aydın’da hayallerin projeye dönüşmesiyle ilgili 10 aydır çalışıyoruz” dedi.

‘Çalışan Anneler Mutlu Çocuklar’ Projesi

Projelerini açıklayan Türker “Bugün 3 projeyle karşınızdayız. Birincisi; ‘Çalışan anneler mutlu çocuklar’ projesi. Kadın çalışanların en önemli sorumluluğunun annelik olduğunu biliyoruz. Özellikle organize sanayilerde anaokulunu çok önemsedik. İlk adım olarak da GEKA’nın açtığı bir çağrıya bir proje hazırladık. Projemizde yaklaşık 4 ay önce olur sağladık. Bu 690 bin TL lik bir proje. Umurlu organize sanayide hayata geçiriyoruz. GEKA ile sözleşmemizi yaptık. En geç Ocak ayının ilk haftası temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Asgari ücretle çalışan bir kadın maaşının %10’luk bir kısmıyla çocuğunun bakılmasını sağlayacak. Bunun kadının meslek hayatının ve sosyal güvencesinin devamı açısından büyük bir destek olacağını düşünüyoruz.

‘Ur-Ge’ Projesi

İkinci projemiz; Ticaret Borsası iş birliğiyle yaptığımız bir proje. Bu projemizin adı UR-GE. 1 milyon 570 bin dolarlık bir proje. Bu projemizde gıda firmaları kümelenme çalışmasında 17 firmayı bir araya getireceğiz. Aydın tarım ve gıdasıyla önde olan bir il olduğu için firmaların hem çalışmalarını hem vizyonu arttıracak bir proje olduğuna inanıyoruz. 1 milyon 570 bin dolar Aydın şehrine geliyor. Kabul etmeliyiz ki dünyanın en tepesinde ekonomi var. Bu yüzden Aydın’a giren para miktarını önemsiyoruz.

Üç İlin Kadın Girişimcileri Bir Araya Gelecek

Üçüncü projemiz; ticaret odasında yazdığımız dönüşünü beklediğimiz bir proje. Aydın, Denizli ve Muğla’daki kadın girişimcilerin bir araya gelip iş birliği içine girmesi ve bunlara ulaşılabilecek bir network çalışması yapılması. Üç projemiz de bizim için çok önemlidir. İkisinin olurunu aldık. Üçüncüsünün de inşallah 2016 yılı başında oluru alınacak” ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2016, 08:53

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472