banner488

“İcraya vermeseydik, suç işlemiş olurduk”

Ege Et Yönetim Kurulu Üyesi ve İl Genel Meclisi Üyesi Erol Öz, Çine Yem’in icraya verildiği süreç hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

 “İcraya vermeseydik, suç işlemiş olurduk”
banner496
Yıllar önce tamamen üreticinin menfaatleri doğrultusunda kurulmuş olan ve şu an özel sektöre kiraya verilen Çine Yem’in icraya verilmesinin Ticaret Kanunu’nun doğurduğu bir zorunluluk olduğunu belirten Öz, “Eğer icraya vermeseydik suç işlemiş olurduk” dedi.


Ege Et Yönetim Kurulu Üyesi ve İl Genel Meclisi Üyesi Erol Öz, Geçtiğimiz günlerde Ege Et Toplantı salonunda konuşan Ege Et Yönetim Kurulu Üyesi ve Ak Parti Aydın İl Genel Meclis Üyesi Hikmet Acar’ın “Çine Yem’i bile avukata verdik” sözlerine açıklık getirdi.

“Ege Et Yönetim kurulu üyeleri olarak biz kar ve zarardan sorumluyuz” diyen Öz, “Biz Çine Yem’i icraya vermediğimiz zaman, görevimizi kötüye kullanmış oluruz. O parayı biz tahsile gitmediğimizde yeni çıkan Ticaret Kanunu’ndan dolayı kendimiz ödemek zorunda kalacağız.” dedi.

“Çine Yem’in Ege Et’e borcu 300.000 Tl”

Çine Yem’in 2009’dan bu yana Ege Et’e toplam 300 bin lira civarında borcu olduğunu belirten Öz, “Bu para biz yönetime gelmeden önce verilmiş. Toplam verilen 300 bin lira civarındaki borcu biz yönetim kurulu üyeleri olarak göreve geldiğimizde farkettik ve birebir Çine Yem yönemiyle ilişkilere girerek bu alacağımızın ödenmesini talep ettik.” şeklinde açıklamada bulundu. 

“Yeni yönetim bu borcu ödenmesi için girişimleri başlattı”

Şu an Çine Yem’de para olmadığını kaydeden Öz, “Fakat orayı kiraya verdiler. 3-4 seneden beri orada Alabanda Yem var. Kiradan doğan alacak tahsil edilecek. Şu anda Çine Yem olarak yeni yönetim Pashacasino borçların ödeneceğini söylüyor. Yeni yönetim kurulu oluştu. Mevcut yeni  yönetimle görüşüyoruz. İnşallah en kısa sürede bu iş çözülecektir. Çünkü yeni yönetim kurulu da bu konudan sıkıntılı. Sonuçta ordaki kuruluş bizim kardeş kuruluşumuz. Çine Yem netice itibariyle üreticinin menfaatleri için kurulmuştu ancak şu anda özel sektöre kiraya verilmiş durumda.“ dedi.

“Bu konu en kısa sürede çözülecek”

Sözlerinin sonuna doğru icra sürecinin söke söke alırız mantığıyla değil tamamen Ticaret Kanunu’ndan dolayı başladığının altını önemle çizen Öz, “Diğer firmadan, Çine Yem para almaya çalışıyor. Daha önce bir firma gelmiş. O firma Çine Yem’i çalıştıran şu an ki firmaya senetler vermiş. O senetler Çine Yem olarak verilmiş. Senetlerin karşılığı olmadığı için bir aksaklık çıkmış. Bu konu da çözülmeye çalışılıyor. İnşallah kısa sürede bu iş hallolacak.” dedi.

“Bu tür sıkıntıların temizlenip ayıklanması gerekiyor”

Öte yandan icra süreci hakkında konuşan Ege Et Genel Müdürü ve DP İl Genel Meclisi Üyesi Gültekin Alp Akbay, “Bu süreç tüm yönetim kurulu üyesi arkadaşların kararıyla başlatıldı. Ticaret Kanunu’nun gerektirdiği bir yükümlülüğün doğal bir sonucu olarak Çine Yem icraya verildi. Fakat ben bu borcun ödeneceğini ve bu sıkıntının bir an önce aşılacağını düşünüyorum. Netice de Çine Yem ve Ege Et iki kardeş kuruluştur. Üreticinin menfaati için kurulmuştur. Fakat sonuç olarak İl Özel İdare tasfiye edilmeden önce bu tür sıkıntıların temizlenip ayıklanması gerekiyor.” dedi. (Murat TAN)

 

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2013, 18:32

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472