banner488

Gökbel, Aydın Sanayii Odası Meclisi’ne seçildi

Çine Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Kooperatifi Başkanı Enver Gökbel, Aydın Sanayii Odası, 5. Grup Bitkisel ve Zeytin Yağlar’ı temsilen Meclis Üyeliğine seçildi.

Gökbel, Aydın Sanayii Odası Meclisi’ne seçildi
banner269
Meclis Başkanlığına Ercan Çerçioğlu, Mehmet Yunus Şahin ise Odanın yeni yönetim kurulu başkanlığına seçildiği Aydın Sanayii Odası seçimlerinde Çine’ den de 144 No’lu Çine Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Enver Gökbel Aydın Sanayii Odası 5. Grup Bitkisel ve Zeytin Yağlar’ı temsilen Meclis Üyeliğine seçildi.


Aydın Sanayi Odası binasında gerçekleştirilen seçimlere sabah saatlerinden itibaren üyeler yoğun ilgi gösterdi. Genel Kurula gelen konuklara etli pilav ve içecek ikram edilirken 750 üyeden 620 üyenin oy kullanma hakkı olduğu öğrenildi.


Daha önceden 3. Dönem için aday olmayacağını ve yerine Mehmet Yunus Şahin’in aday olacağını açıklamasının ardından oda üyelerin teklifi üzerine Ercan Çerçioğlu odanın meclis başkanlığını yapmayı kabul etmişti. Daha önceden yönetim ve meclis başkanlarını kendi içlerinde belirleyen sanayi odasında seçimler adeta muhabbet ortamında gerçekleşti.


Seçim neticesinde, Çine Tariş Zeytin ve Zeytiyağı Kooperati Başkanı Enver Gökbel, Uşaklılar Gıda Tarım'dan İbrahim Uşaklı, Altındamla Zeytinyağı'ndan İbrahim Özdemir, 133 No'lu Koçarlı Tariş Zeytin ve Zeytinyağı'ndan Kemal Demirkaya ve Özlem İnşaat'tan Yavuzcan Selçuk Komite Asil Üyeliğine seçildiler. Meclis Üyeliğine ise Çine Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Kooperati Başkanı Enver Gökbel ile Altındamla Zeytinyağı'ndan İbrahim Uşaklı seçildi.

Seçimlerle ilgili bilgi veren Başkan Gökbel, “Aydın Sanayii Odası, 5. Grup Bitkisel ve Zeytin Yağlar seçimine tüm 13 Zeytinyağı Kooperatif Başkanı da katıldı. Çine Tariş Zeytinyağı Kooperatif temsilcisi olarak kendi bölgelerinden de getirdikleri üyelerle bana destek verdiler. 46 kişinin katıldığı bu seçimde 45 üyenin oyunu aldım. 1 oy boş çıktı. Tariş Zeytinyağı Kooperatifi’nin destekleriyle ben ve Koçarlı Tariş Zeytinyağı Kooperatif Başkanı Kemal Demirkaya ile birlikte 5. gruptan Komite Asil Üyeliği’ne seçildik.  Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifleri ve Birlik olarak değişik projelerimiz var. Önümüzdeki süreçte layıkıyla görevimizi yaparak bu projeleri hayata geçirmeye çalışacağız.” dedi.

Seçimlerin sona ermesinden sonra Enver Gökbel’in ev sahipliğinde Eskiçine’de Balıkçı Muhammet’in Yeri’nde Kooperatif Başkanlarına yemek verildi. Yemeğe Aydın Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Tarım Satış Kooperatifi Başkanı Rahmi Işıklı, Koçarlı Başkanı Kemal Demirkaya, Erbeyli Başkanı Hasan Koç, Bozdoğan Başkanı Yaşar Ünal, Ortaklar Başkanı Hüseyin Köylü, Koçarlı Başkanı Kemal Demirkaya, Sultanhisar Başkanı Hüseyin Sacar, Köşk Başkanı Bahri Okumuş, Germencik Başkanı İsmail Avcı, Kuşadası Başkanı Muammer Kutlu, Çine As Başkanı Halil Hazar ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Yemekte birlik ve beraberlik içinde geleceğe dönük değişik projeler konuşuldu.


Seçim atmosferi içinde geçen günün akşamındaki yemekli toplantıda, Tarım Satış Kooperatifleri ve Birliğin çalışmaları hususunda yapılan kanun değişikliği ve buna bağlı olarak ana sözleşme değişikliği üzerinde, Kooperatif Müdürleri, yönetim kurulları ve Başkanları değerlendirme yaparak yeni hazırlanacak olan ana sözleşmeye ilave edilecek hususlar ile Aydın İli Ortaklar Beldesi OSB'de tüm Güney Ege Tariş Zeytinyağı Kooperatiflerinin ortak olacağı bir pirina sıkım fabrikasının kurulması ve bu hususta şirket kurulması, tüm fizibilite çalışmaları ve projelerin hazırlanarak GEKA ve hibe alabilecekleri kalkınma ajansları ile görüşülmesi kararı alındı. (Murat TAN)




Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2013, 13:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472