banner488

Genç iş adamları, Çine zeytinyağını Dünya'ya pazarlayacak!

Genç iş adamları, Çine zeytinyağını Dünya'ya pazarlayacak!
banner269

Çine Organize Sanayi Bölgesi’nde genç iş adamları, 10 milyar lira yatırım yaparak zeytin ve zeytinyağı üretim tesisi açtı. Yeşilbaşak Olea adını taşıyan markayla üretime başlayan genç iş adamları, Çine’nin zeytinyağını önce Türkiye sonrasında ise dünya pazarında, adından söz ettirir bir marka haline getirmeyi hedefliyor.

Çineli genç iş adamları Mesut Dağdeviren ve Ali Rıza Candan, aroması ve kalitesiyle Türkiye’nin önemli zeytin üretim merkezlerinden Çine’de, zeytin ve zeytin yağ üretim tesis kurdu. IPARD ve Tarım ve Kırsal Kalkınma Destekleme Kurumu’ndan hibe destek alan genç ortaklar, Çine Organize Sanayi Bölgesinde 5 bin metrekarelik alan üzerine bin metrekare kapalı alanı mevcut olan 10 milyar liralık yatırım yaparak zeytin ve zeytinyağı imalat fabrikası açtı. Yeşilbaşak Olea Zeytinyağı şirketinin ortakları, Çine’de yetişen zeytinin yurt çapında büyük itabar gördüğünü belirterek, hedeflerinin bu kaliteyi tüm dünyaya duyurmak olduğunu dile getirdiler.

Yeşilbaşak Olea Dünya’ya açılacak

“Zeytinyağı değil Yeşilbaşak Olea” sloganı ile yola çıktıklarını söyleyen Mesut Dağdeviren, “Fabrikamız 5 bin metre kare alan üzerine kururarak, 2020 yılında faaliyete geçti, günlük 160 ton üretim kapasitesine sahibiz. Fabrikamızı sıcak ve soğuk sıkıma uygun olarak dizayn ettik. Hatta üreticimizin hangi sıcaklıkta isterse ona göre sıkım yapabilme kapasitemiz bulunmaktadır. Çine Organize Sanayi Bölgesinde kurmuş olduğumuz tesisimizi organik sertifikalı makinalar ile donattık. Hijyen ve temizliğe önem vererek özel üretim tekniklerimiz ile üretmiş olduğumuz zeytinyağlarını şişeleyerek Türkiye pazarına sunmaya başladık. Ayrıca elde ettiğimiz çok özel yağlarımızı ihraç etmek üzere çalışmalarımıza başladık. İçimizdeki tutkuyla birlikte her anlamda en iyi zeytinyağını üretmek ve bunu tüketicilerle buluşturabilmek adına elimizden gelenin en iyisini yapmaya karar verdik” şeklinde konuştu.

Zeytin Üreticisinin Yananda olmak

Verimli zeytinyağı almanın öneminden bahseden Ali Rıza Candan, “Temel amacımız halkımıza emeklerinin karşılığını en verimli nasıl alabileceklerini, bilgi ve tecrübelerimizi aktararak hep üreticilerimizin yanında olmaktır. Halkımıza zeytinyağın değerini anlamalarını, daha çok para kazanmalarını sağlamaktır. Bölgemiz organik zeytin üretimi için oldukça yüksek kapasiteye sahiptir. Burada bize düşen halkımızı bilinçlendirmek, daha verimli bahçeler kurmalarını teşvik etmek, daha çok para kazanmalarını sağlamaktır. En güzel zeytinyağını üretim hedefiyle, yolumuza devam ediyoruz” dedi.

Çine’de kaliteli zeytinyağı atağı

Çine’de zeytin ağacından iki yılda bir verim alındığı ön yargısını yıkılmalı diyen tesis Ziraat Mühendisi Gizem Yıldız, düzenli bakım, zamanında ve doğru budama tekniği ve uygun hasat yöntemleri ile her yıl verim alınabileceğini söyledi. Yıldız, “Zeytin, yapılan hasat süresi içerinde sıkım tesislerine nakledilmeli ve bekletilmeden sıkıma alınmalıdır. Bekletilen ve sıkımı geç yapılan zeytinler içerisindeki sağlığımız için çok değerli polifonel değerlerini kaybettiği gibi asit oranını yükseltmektedir. Hasat edilen zeytinin tesislere sevkiyatını geciktirmenin, zeytinin asit değerlerini oldukça yükselten bir etmen olduğunu göz önünde bulundurulduğunda 0,5 -0,7 dizyem gelmesi muhtemel olan asit oranın bu bekletmeler nedeniyle 1,5-2 asit oranlarına çıktığı sıklıkla karşımıza çıkan bir etmendir. Üreticimiz kaliteli yağını iyi fiyattan satabilecekken, hasadı bekletmesinden dolayı kilogram başına 3-4 lira daha düşük fiyatlara satmak zorunda kalmaktadır. Tesisimize gelen Zeytinler bekletilmeden sıkıma alınmakta ve ayrıca bekletmek durumunda kalınması halinde asit oranlarının yükselmemesi için zeytinler, boxlara alınarak korunmaktadır. Sıkım esnasında makinadaki her parti zeytinin asit kontrolü yapılmakta ve üreticilerimiz bilgilendirilmektedir. Tesisimizde üretilen yağların asit değerleri düşük olanlar üreticimiz satmak isterse iyi fiyata satın alınmakta ve bu yağlar özel şişelere doldurularak satışa sunulmaktadır” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
Tahsin BULUT
Tahsin BULUT - 3 yıl Önce

Öncelikle Böyle Bir Ticari Cesaretini Gösteren Büyük Bir Sorumluluk Alan ÇINELI Genç Kardeşlerime Kutluyor Kendilerine Teşekkür Ediyorum Cenabı Allahdan Başarılı olmalarını.Temenni Ediyorum Bir Siyaset Adamı OLARAK Ihtiyaç Duyduklarında Het Türlü Yurt ici Ve dişinda Başarılı Olmaları Cinemize Katma Değer Katmaları istihdamlarının Ticaretlerinin Büyümesi Yönünde Kanunlar Cercevedinde Gücümüz Ve Elimizden Gelenlerden Yardımcı Olmaya çalışır Genc iş Afamlarim8za Başarılar.Diliyorum Sayın Başı Mensubumuzzda Böyle Güzel Bir Haberle Destek Vermexinede Ayriyeten Sukranlarimi Sunar Kendilerine Sevgi Saygılarımı Sunuyorum.

Tunay celikkanat
Tunay celikkanat - 3 yıl Önce

Allah'ım yardımcı nız olsun başarılarınızın daim olsun inşAllah hedefinzi ulaşırsın. Hayırlı olsun

Rahmi candan
Rahmi candan - 3 yıl Önce

MaşaAllah hayırlı nasip hayırlı işler dileriz

Ramazan Tarhan
Ramazan Tarhan - 3 yıl Önce

Ülkemize yüksek teknoloji kullanarak yesilbasakoleo gibi markanız dünya yi tanıtır ve bu ürünü kullanıp faydalarını görecektir.Hayirli olsun.

Kenan Yarğı
Kenan Yarğı - 3 yıl Önce

Tebrik ediyorum.rabbim yolunuzu açım etsin..

Ender TOKMAK
Ender TOKMAK - 3 yıl Önce

Hayırlı olsun

Güven Aydın
Güven Aydın - 3 yıl Önce

Hayırlı olsun. Allah bol ve bereketli kazançlar versin.

SIRADAKİ HABER

banner472