banner488

Esnaf kredi ödemelerinde büyük sıkıntı çekiyor

Celal Özden, “Kredi geri dönüşlerinde sıkıntı yaşıyoruz”

Esnaf kredi ödemelerinde büyük sıkıntı çekiyor
banner496
Çine Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kredi Kooperatif Başkanı Celal Özden, “Kredi geri dönüşlerinde sıkıntı yaşıyoruz” dedi.

Özden, kooperatif olarak ortaklarına ekonomik sıkıntılara rağmen kredi vermeye devam ettiklerini söyledi.

Yaşanan ekonomik sıkıntının kooperatif ortaklarına etkilediğini söyleyen başkan Özden, “Kredi geri dönüşlerinde çok büyük bir oranda sıkıntı yaşamaktayız. Ortaklarımızın yüzde 60 geri ödeme yapamıyor. Hükümetimiz bu konuya göz önüne Gorabet alarak esnafımız ve çiftçimizin durumunu iyileştirerek gerekli tedbirleri almasını istiyoruz. Ortaklarımız kullandığı krediyi yatıramıyor. Ortaklarımızın yüzde 60 kredisini geriye yatıramıyor” dedi.
Ortaklarının icra takibine uğramamaları için kendi imkanlarına zorlamalarını kendileri için faydalı olacağını belirten Özden, “Ortaklarımızdan kooperatife uğrayarak mutlaka ödeme yapmalarını istiyoruz. Biz hiçbir ortağımızın icralık duruma düşmesini ve böyle para tahsil etmek istemiyoruz. Ama tüzüğümüz gereği kanun takibine geçmek zorundayız. Borçlu ortakları-mızın bu konuda gayret ve hassas olmalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2013, 14:44

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472