banner488

EŞİYOK: Üreticiden Katkı Payı alınmasın

Çine belediyesi'nin yapmakta olduğu kapalı pazaryerini eleştiren Ziraat Odası Başkanı, üreticilerden katkı payı alınmamasını istedi.

banner496

Çine Belediyesi’nin Belediye Kültür Merkezi’nde düzenlediği toplantıda konuşan Ziraat Odası Başkanı Eşiyok, kapalı pazaryerinin detayları hakkında kendisine bugüne kadar bilgi verilmediğini ve proje hakkında ilk kez bilgi sahibi olduğunu belirterek, "Ben projeyi ilk defa görüyorum, hiç çağrılmadık. 5 bin metrekare çok az bir alan. Bunun biraz daha arttırılması gerekir. 5 bin metrekarede ne alınıp satılabilir ki? Koskaca 52 bin nüfuslu 76 köyü olan bir ilçeye bu alan yeterli gelmez. Baştan projenin böyle şekillendiğini bilsem karşı çıkardım.” şeklinde konuştu.

Yine de proje tamamlandıktan sonra genişletilebileceğini vurgulayan Başkan Eşiyok,“ Belediye itfaiyenin olduğu yerde yeniden bu alanı projelendirebilir diye düşünüyorum.” dedi.

 “Pazaryeri kurulurken türlü nizamnameler söz konusu. Bu noktada üreticimize de yüzde 20 oranında yer ayrılması gerekir.” diyen Başkan Eşiyok, “Ziraat Odası Başkanı olarak ben üreticimiz önce bu pazaryerinden istifade etsin kanaatindeyim. Daha proje tamamlanmadan para konuşmakta mantıklı bir taraf görmüyorum.” ifadesinde bulundu.

Üreticilere ayrılan 2 metrekarelik yerin de az olduğunu belirten Başkan Eşiyok, pazaryerine ulaşım konusunda da türlü sıkıntıların başgöstereceğine değinerek, “Pazaryerine 76 tane köy gelecek. Ulaşımın her yöNden olması lazım. Perşembe günü Çine’nin nüfusunun ne kadar olduğu belli. İnsanlar sokaklardan geçmekte zorlanıyor.” açıklamasında bulundu.

Çine’nin en büyük derdi park

Çine’nin en büyük derdi park olduğuna da değinen Başkan Eşiyok, “Pazaryerimiz tam şehrin göbeğinde. Bir tane park yerimiz yok. Çine’nin en büyük derdi park. Bir süre önce ABD’ye gittim, sokaklarda bir tane araç görmedim. 3 katlı, beş katlı ve on katlı otoparklar yapmışlar.Çine’de ise arabamızı koyacak yer yok.“ dedi.

Üreticilerden para almayalım

Üreticiler için yıllık bin liralık katılım payının da kanuni olup olmadığını sorgulayan Başkan Eşiyok, “Üretici devamlı gelemeyebilir, sezonluk olur.  Bir iki ay kendisine ayrılan yer boş kalır, başka biri gelir. Bu nedenle ben üreticilerden para almayalım derim.” şeklinde düşüncesini belirtti. Haber: Yılmaz SAĞLIK


Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2013, 08:00

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472