banner488

Dünyanın en büyük uçağı İstanbul'da

Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen Sivil Havacılık ve Havalimanları Fuarı AIREX İstanbul 2012, kapılarını ziyaretçilere açıyor.

Dünyanın en büyük uçağı İstanbul'da
banner269

 Dünyanın en büyük yolcu uçağı olan Airbus 380 fuar için bu yıl ilk kez Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı.

İstanbul 2 yıl aradan sonra yine büyük bir havacılık organizasyonuna ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Sivil havacılığın son 10 yılda yakaladığı büyük ivme ve Türkiye’nin dünyanın en önemli pazarlarından biri haline gelmesi, fuara da ilgiyi artırdı. 1996’dan bu yana her iki yılda bir düzenlenen AIREX fuarına 30 ülkeden 150’nin üzerinde firma katılıyor. Türk Hava Yolları ve Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.’nin teşvikleri ile bu yıl ilk kez fuara katılan küçük yerli üreticiler de dünya havacılık devleri ile sıcak temas kurma ve iş yaratma imkanlarını arayacak. Uçuş eğitim okulları ile üniversitelerin havacılıkla ilgili bölümleri, havacılığa gönül veren gençlerle fuarda buluşacak.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın bugün açılışını yapacağı fuar, 9 Eylül Pazar gününe kadar açık kalacak. Ulaştırma Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Devlet Hava Forvetbet Meydanları İşletmesi’nin desteğinde Türk Hava Yolları, TAV Havalimanları Holding ve Türk Hava Yolları Teknik A.Ş.’nin sponsorluğunda düzenlenen organizasyon, 50’nin üzerinde bölgesel ve uzun menzilli yolcu uçağı, özel iş jeti ve yeni nesil sportif hava aracını ziyaretçilerle buluşturacak.

FUARA AIRBUS 380 DE KATILACAK

AIREX Fuarı’na bu yıl ilk kez, dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus 380 de katılıyor. Emirates Havayolları filosundaki Airbus 380 uçaklarından bir tanesi Dubai’den İstanbul’a geldi. Airbus 380 sabah 08.45'te Atatürk Havalimanı’na yolcusuz iniş yaptı. Uçak fuarda 1 gün sergilendikten sonra akşam yine Dubai’ye dönecek. Fuar, 6-7 Eylül tarihlerinde profesyoneller, endüstri çalışanları, ilgili öğrenciler ve fotoğrafçılar, 8-9 Eylül tarihlerinde ise tüm havacılık meraklılarına açık olacak. Cuma ve Cumartesi günleri 10.00 - 19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2012, 15:48

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472