banner488

Çine’nin saman ihtiyacı Macaristan’dan giderilecek

Çine Tarım Kredi Kooperatifi’nden yapılan açıklamaya göre ay sonuna kadar Çine’ye 110 ton saman gelecek.

Çine’nin saman ihtiyacı Macaristan’dan giderilecek
banner496

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifi Merkez Birliği Genel Müdürlüğü, piyasadaki saman fiyatlarının yükselmesi üzerine mevcut fiyatları düzenleme ve regüle etme amacıyla Devlet desteğiyle Macaristan’dan saman ithal ediyor.  Büyük miktarı kış şartları nedeniyle doğu illerine gönderilmeye başlanan  ithal samandan Çine’ye de ilk etapta 110 ton gelecek.

Piyasadaki  90 Kuruş olarak temin edilen saman, 70 Kuruş’tan kredili ve peşin olarak çiftçilere ve kooperatif ortaklarına satılacak.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Çine Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Üzeyir Atıgan, “Belli oranda Devletin de desteklemede bulunduğu bu saman ithalindeki amaç, piyasa fiyatlarını dengelemektir.  Kooperatif olarak bu saman ithalatıyla çiftçinin girdi maliyetini biraz daha aşağı çekmeyi hedefliyoruz.“ şeklinde konuştu.

Macaristan’dan ithal edilecek olanın samanın kalitesi ve uygunluk kriterleri göz önünde bulundurulduktan sonra eğer çiftçiden talep olursa ithal samanın tekrar geleceğini belirten Atıgan, “İthal edilecek saman Ocak ayı sonuna kadar kooperatifimizden temin edilebilecek. Çine’ye gelecek olan 110 ton saman her ne kadar çiftçinin ihtiyacını tam olarak karşılayamasa da devamının gelmesi söz konusu olursa çiftçinin üzerinde büyük bir yük olan pahalı saman külfeti giderilmiş olacaktır.” dedi.

Öte yandan Çine’ye gelecek olan ithal saman hakkında konuşan Çine Ziraat Odası Başkanı Osman Eşiyok, ”Bu konuda geç kalındı. Ben sadece kendi sığırlarım için şu an 20 ton samana ihtiyaç duymaktayım. Bu miktar çok az ve acilen arttırılmalıdır.” şeklinde açıklamada bulundu.


Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2013, 07:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
memed
memed - 11 yıl Önce

vay be saman ithal eder olduk.neden olmasın mazot,gübre,tohum,ilaç,vb.giderler dünyanın hiç bir yerinde hayal bile edilmeyecek rakamlara çıkaran bu iktidar daha akla gelmeyen neler ithal edeceğini bekleyip göreceğiz.dün hayaldi bugün gercek oldu.

hasan
hasan - 11 yıl Önce

buğday fiatları her yıl üretim maliyetlerinin altında olursa elbette ithalatın önü açılır.ürün para etmesse kim eker.zaten üretmeyin diyen bir iktidarla karşı karşıya üreten kesim.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472