banner488

Çineli Kadınlar, Doğal ve Yöresel Gıdalar Üretiyor

Çineli Kadınlar, Doğal ve Yöresel Gıdalar Üretiyor
banner496
Çine Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Gıda Kursu'nda kurs gören kadınlar, yöresel gıda ürünleri ile her yere pazarlamayı hedefliyorlar.

Çine Belediyesi tarafından 3 yıldır gerçekleştirilen gıda ürünleri kursunda eğitim alan kursiyer kadınlar yaptıkları yöresel gıda ürünleri ile her yere pazarlamayı hedefliyorlar. Çine Belediyesinin katkıları ile kadınlar hamur işleri başta olmak üzere bir çok ev yapımı ürünler üretip, satarak kazanç elde etmeye başladı. Elde ettikleri kazanç ile aile ekonomilerine de katkı sağlayan kadınların ayrıca kendilerine olan öz güvenlerinin de arttığını belirten kurs öğretmeni Hülya Atasayar, "3 yıldır burada belediyemizin katkıları ile kadınlarımız ile birlikte hamur işleri başta olmak üzere birçok gıda ürününü öğrendik, yaptık ve nihayet 3 yılın ardından da emeğimizin karşılığını almaya başladık. Biz kadınlar burada mantı, paşa böreği, erişte, toz biber, yuvarlama, salça, tarhana ve reçel çeşitleri gibi birçok ürün yaparak, halkımızın en doğal şekilde beslenmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken burada emek veren kadınlarımızın da ekonomik hayatlarını düze çıkarmada yardımcı oluyoruz. Gerçekten burada biz ürettiğimiz ürünlere sevgimizi de katıyoruz. Kaliteden, lezzetten, malzemeden kesinlikle ödün vermiyoruz. Ürünlerimize katkı maddesi, gıda boyası gibi sağlığa zararlı maddeler koymuyoruz. Biz kendimiz burada üreterek kendi çocuklarımıza bu ürünlerden yediriyoruz. Diğer hazır ürünlerdeki gibi ucuz gıdalar kullanmıyoruz. Amacımız halkayı genişletmek ve çok daha fazla kadın ile daha çok ailenin ekonomisini rahata kavuşturmak. Doğal ve yöresel ürünlerimizi her yere pazarlamayı hedefliyoruz" dedi.

“Kadınlarımızın Her Zaman Yanındayız”

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çineli kadınların yöresel gıda ürünleri üretmelerinde ve satışlarında destek olmaya devam edeceklerini söyledi. Başkan Dinçer, “Kaliteli, güvenilir ve lezzetli ev yapımı ürünler tüketmek isteyen ve en önemlisi çalışkan kadınlarımıza katkı sağlamak isteyen herkes siparişlerini belediyemize iletebilirler. Çineli üretken kadınlarımızı her zaman yanlarında olmaya çalışıyoruz ve  sonuna kadar desteklemeye devam edeceğiz” şeklinde ifade etti.








Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472