banner480

Çineli Çiftçiler Manisa’da Tarla Gününe Katıldı

Çineli Çiftçiler Manisa’da Tarla Gününe Katıldı
banner269
Çine Ziraat Odası mısır üretimi yapan köylerimizdeki üreticilerini Manisa bölgesinde bulunan Dekalp firmasının teknoloji merkezindeki tarla günü etkinliğine gezi düzenledi.

Teknoloji merkezinde yetkililer üreticilere birim alandan en yüksek verimi elde etmek için dört yeni teknolojiyle üretim yapılmakta olduğu bilgilerini verildi. Hassas ekim yöntemi, toprak haritalaması, verim haritalaması, sulama teknik yöntemi teknolojileridir denildi. Yetkililer bu teknolojilerin uygulandığı tarlaları gezdirdiler. Ekim yapılan tarlaların farklı sıklık aralıkları, sulama suyu miktarı, hastalık ve zararlı dirençleri gözlemlenerek çeşitlerin verim miktarlarının test edildiği bilgileri verildi.

Gezi’de konuşan Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, “Üreticilerimizin teknolojik gelişmeleri yakından takip ederek birim alanda en düşük maliyetle en yüksek geliri elde etmek için bu gezi etkinliğini düzenledik. Çine’deki tarlalarda 2019 yılında bitecek toplulaştırma sonrasında çiftçinin çalışma koşulları, sulama sistemi ve üretim koşullarının iyileşerek modern tarım işletmelerinin kurulması için çalışmalar planlamaktayız. Bu gezi etkinlikleriyle üreticilerimizin gelir düzeylerinin yükselmesini sağlamak, yeni çeşitleri görmek ve yeni yöntemlerin uygulanmasını hedefliyoruz” dedi.




Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2017, 14:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner472