banner480

Çineli Çiçek Üreticilerine Protokol Engeli

Çineli Çiçek Üreticilerine Protokol Engeli
banner269

Çine Tarımsal Kalkınma Kooperatif çiçek üreticileri ikinci yılında çiçek üretimde düşüş yaşadı.  Aydın Büyükşehir Belediye ile Karayolları Müdürlüğü’nün protokolü iptal edildi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun desteği ile Büyükşehir'in ihtiyacını karşılayan Çine Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri çiçek üretiminde ikinci yılında düşüş yaşadı. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, çiçek üretimindeki azalmanın Büyükşehir ve Karayolları Genel Müdürlüğü arasındaki protokolün iptalinden kaynaklı olduğunu söyledi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, "2016 yılında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’nun desteği ile Çine Tarımsal Kalkınma Kooperatif üreticilerini bir araya getirerek, Büyükşehir Belediyesinin mevsimlik çiçek ihtiyacını karşıladık. 2016 Nisan ayında çalışmalara başladık. İlk dönem de bir milyon 500 bin adet mevsimlik çiçek üretimi yaptık. Üreticimizin emeğinin karşılığını ödedik. 2016 yılının kışlık mevsiminde yine bir milyon 500 bin çiçek üretimini de yaptık ve teslim ettik. 2017 yılında üreteceğimiz çiçek sayısı Büyükşehir Belediyesinin, Karayolları Müdürlüğü ile olan protokolü iptal edildiği için Aydın sınırları içindeki Karayollarına ait olan refüjlerin bakım ve düzenlemesi Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait olmadığından dolayı önceki yıla oranla çiçek dikim alanında düşüş oldu. Buna paralel oranla çiçek sayısında da düşüş yaşandı, şu anda bizim üreticiye yaptırdığımız çiçek üretimi mevsimlik 750 bin ile bir milyon adet, kışlık ve yazlık toplamda bir buçuk milyon ve 2 milyon adet arasında" dedi.









Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2018, 03:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner472