banner488

Çine Ziraat Odası Organik Tarım Sözleşmesi yaptı

İlk etapta 250 üretici ile sertifikasyon şirketi arasında sözleşme imzalandı.

Çine Ziraat Odası Organik Tarım Sözleşmesi  yaptı
banner496

Çine Ziraat Odası Organik Tarım Sözleşmesi,  ETKO Ekolojik Tarım Kontrol Sertifikasyon kuruluşuyla imzalandı.

Çine Ziraat Odası Organik Tarım Sözleşmesi,  ETKO Ekolojik Tarım Kontrol Sertifikasyon kuruluşuyla, Ziraat Odası Başkanı  Osman Eşiyok, yönetim kurulu üyeleri, ETKO firma yetkilisi Ziraat Mühendisi Sinan Yılmaz, Çine Ziraat Odası Organik Tarım Proje Sorumlusu Ziraat Mühendisi  Mutlu Çıvgın ve  organik tarım üreticiliği başvurusunda bulunan Çinelilerin de katılımıyla yapıldı. 

Organik Tarım Sözleşmesi hakkında konuşan Çine Ziraat Odası Başkanı  Osman Eşiyok, “Zeytincilikle ilgili organik tarım çalışmasını başlatmakta Ziraat Odası geç kalmış. Ancak biz göreve geldiğimizde bu konuyu hemen araştırıp harekete geçtik. Şu ana kadar Ziraat Odası’na 400 başvuru yapıldı ve bu başvurulardan 250’sinin sertifikasyon kuruluşuyla birlikte ilk kontrolleri yapılarak organik tarıma geçiş süreci başlatıldı.  Şu anda başvurular devam etmektedir. Ziraat Odası olarak başvuru sırasında herhangi bir ücret talep edilmemektedir. Tüm zeytin üreticilerimizi bu imkandan yayarlanması için Odamıza müracaat etmelerini bekliyoruz“ dedi.

Çine Ziraat Odası olarak amaçlarının üreticinin elde ettiği ürünü satış aşamasında organik tarım sertifikası vererek daha yüksek fiyat ile satış yapmasını  sağlamak olduğunu belirten  Eşiyok, “2013 Ocak-Şubat aylarında 250 kişilik bir grup daha kontrolleri yapılarak organik tarım sürecine dahil olacaklar. Bu üreticilerimiz de dekara 35 TL Tarım Priminden yararlandırılacaktır. Ödemeler  2014 yılında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yapılacaktır“  şeklinde açıklamada bulundu.

Organik Tarım Proje Sorumlusu Ziraat Mühendisi Mutlu Çıvgın, “Köylere gidip zeytin üreticisi üyelerimizi organik tarım hakkındaki kazanımlarını bir bir anlatıp onları bilgilendiriyouz. Bu konudaki çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam edecek" dedi.

Organik Tarımda amacın çevreye insan ve hayvan sağlığına zarar vermeden bir üretim gerçekleştirmek ve elde edilen ürünün satış değerinin artmasını sağlamak olduğunu önemle vurgulayan ETKO firması yetkilisi Ziraat Mühendisi Sinan Yılmaz, ‘Bu bölgede kimyasal kullanımı yok. Zeytin üretimi organik tarıma elverişli olması nedeniyle üreticilerin organik üretim konusunda sıkıntı çekmeyeceği tarafımızca gözlenmiştir “  dedi.


Güncelleme Tarihi: 12 Ocak 2013, 15:09

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472