banner488

Çine Ziraat Odası, çiftçilere maliyetine tavuk dağıttı.

Çine Ziraat Odası, çiftçilere maliyetine tavuk dağıttı.
banner496
Çine Ziraat Odası Başkanlığı tarafından, 16 haftalık tavuk dağıtımı yapıldı. Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, çiftçilerin ihtiyaçlarını karşılamak ve gelirini artırıcı yönde yaptıkları çalışmalar kapsamında; maliyetine 16 haftalık aşıları yapılmış 500 adet yumurta tavuğu sahiplerine teslim ettiklerini söyledi.

Çine Ziraat Odası’na başvuruda bulunan vatandaşların talepleri doğrultusunda üreticilerin, yumurta ve tavuk ihtiyacını karşılamak amacıyla tanesi 18 liradan tavuk dağıtımı gerçekleştirdi. Çine Ziraat Odası Hal Tesisi’ne gelen tavuk üreticileri, bölgeye uygun Lohman Brown(kırmızı tavuk), Sosex(beyaz tavuk), Atak’s (siyah tavuk), Pileymot(çil tavuk) cinsi 500 adet tavuk sahiplerine teslim edildi.

Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, geçmiş yıllarda meydana gelen kuş gribinden tavukları imha edilen çiftçileri, tekrar organik besinlere yönlendirmek istediklerini ifade ederek şöyle dedi: “Tavuklarda görülen hastalığın aşılama programları çok zor, her üreticimiz bu aşılamayı yaptıramayınca çok sayıda tavuk ölümler gündeme geliyor. Yılda bir kez olsun mutlaka aşılama yapılmalı. Biz bu konuda çiftçilerimize yardımcı olacağız. Bölgemizde çiftçilerin doğrultusunda aşılı yumurta tavukçuluğunu Çine’de organik yumurta üretimini, köy tavukçuluğunu geliştirmek amacıyla rehberlik yapıyoruz. Gayemiz burada köyde vatandaşımız yumurtasını kendi üretsin, Çine pazarına geldiği zaman yumurta ihtiyacını giderebilsin. Yumurta küçük yaştaki çocuklarımızın sağlıklı beslenmesi çok önemli gıda maddesidir. Pişirilmesi en çabuk ve doyurucu olan yumurta her yaşta insan için gerekli vitamin ihtiyaçlarını karşılar. Bu yüzden vatandaşımız kendi tavuğunu kendisi yetiştirsin, kendi yumurtasını üretsin. Çocuklarına da kendisine de sağlıklı bir ortam sağlasın. 16 haftalık, aşılı veteriner hekim kontrolünde yetişen tavukları daha önce taleplerini aldığımız çiftçimize dağıttık. Köy tavuklarına eş değerdir. Tavuklar, yılda ortalama 330 gün yumurta veriyor, ayrıca yılda 25 gün kendini dinlendirme süresi var. Tavuk talebi olan vatandaşlarımızdan en kısa sürede odamıza gelerek taleplerini yazdırmalarını istiyoruz. En kısa zamanda yeniden getirerek vatandaşlarımıza dağıtım yapacağız” dedi.









Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472