banner480

Çine OSB’de 4 bin kişi istihdam edilecek

Önümüzdeki yıllarda Çine OSB’de toplamda 4 bin kişi istihdam edilecek.

Çine OSB’de 4 bin kişi istihdam edilecek
banner269
Çine Karpuzlu Karayolu üzeri, Molla Hasan sırtlarının batısında Güneylerin dağı mevkiinde 2300 dönümlük arazi üzerine kurulan ve toplam 1420 dönümlük arsada 102 parselden oluşan Çine OSB’de 5 yıllık süreç dahilinde toplamda 4 bin kişi istihdam edilecek.

Ak Parti Çine İlçe Başkanı ve aynı zamanda Çine OSB Müteşebbis Heyeti Başkan Yardımcısı Erkan Özkaya, Çine OSB’de 5 yıl sonra en az 4 bin kişinin istihdam edileceğini belirtti.

 Çine OSB’nin  kurulma amacının işçi istihdamı, tarımsal işletmeler olarak zeytinyağı fabrikalarının karasularını çaylarımıza bırakmaması için OSB’de arıtma ve pirina işleme fabrikası kurulması, lisanslı depoculuğu sağlamak, doğalgazın da gelmesiyle seramik fabrikası yapılabilmesinin önünü açmak olduğunu belirten Başkan Özkaya, “Seramik fabrikalarında en büyük girdi doğalgazdır. Bu yüzde 70 maliyet doğuran bir külfet.” dedi.

“Muğlalılar sayemizde doğalgaza kavuştu”

Çine OSB’nin kurulmasından sonra doğalgaz talep ettiklerini ve kendilerine Muğla hattı üzerinden doğalgaz verileceğinin belirtilmesi sonrasında araştırdıklarında Muğla Hattı’nın olmadığını öğrendiklerini söyleyen Başkan Özkaya, “Dedik ki Muğla’ya doğalgaz geçecekse o da Çine’den geçmeli.  Doğalgaz  Muğla’ya Çine OSB üzerinden gitti. Muğlalılar bizim sayemizde doğalgaza kavuştu. Biz 20 yıl sonrasını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

“3 ay sonra bile işçi istihdamı 148 olacak”

Matbet class="MsoNormal">“Çine OSB bittiğinde 4 bin kişinin istihdam edileceğini düşünüyoruz.” şeklinde konuşana Başkan Özkaya, “İnşallah Çinelilerden bir hayır duası alırız. Şu anda Çine OSB’de aktif olarak 1 işletmemiz var. Orada da toplamda 30 kişi istihdam edilmiş durumda . Ales Firması 30 kişiyi istihdam ediyor. TEİDAŞ’ın 50 MVA gücünde yapılan trafo indirme merkezi tamamlanmış olup, Karpuzlu, Çine Merkez ve 96 köyün enerji ihtiyacını karşılamakta. Orada da yaklaşık 14 kişi çalışıyor. 3 kişide Çine OSB’de istihdam ediliyor. Yani şu an itibariyle toplam 48 kişi bu yörede iş imkanı buluyor. Süt fabrikaları da Ocak ve Şubat aylarında faaliyete geçecek. Yılbaşından sonra her iki işletmemede de 100 kişi istihdam edilecek. Yani Çine OSB’de istihdam edilen kişi sayısı 3 ay sonra 148 kişi olacak.” dedi.

 “5 yıllık süreçte 4 bin kişi çalışacak”

“4 bin kişi ilerleyen süreç dahilinde, yaklaşık olarak en fazla 5 yıl sonra istihdam edilecek. 2009’a kadar yer alımı ile uğraştık. 4 yıldır yollar açtık, elektrikler döşedik, kısa zamanda doğalgaz dağıtımına başlayacağız. Yolumuzun 700 metrelik kısmında alt yapı çalışmasını bitirdik, önümüzdeki birkaç gün içinde taş döşemeye başlayacağız.” dedi.

Çine Belediyesi’nin de Çine OSB’de soğuk hava deposu kurmak için yer aldığını ancak şu ana kadar herhangi bir faaliyet gerçekleştiremediğini belirten Başkan Özkaya, “Maden firmalarımızda seramik fabrikası yapmak üzere 400’er dönüm yer aldı. Maden işletmelerimizin seramik üretimi ile ilgili olarak, yer ve doğa seramiğine ilişkin çalışmaları var.” şeklinde konuştu.(Murat TAN)


Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2013, 01:41

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472