banner480

Çıldıran Ziraat Odası Başkanları Ankara’ya çıkartma yapacak!

Aydınlı Çiftçiler Başbakanla görüşmeden dönmeyecekler

banner269

"Bize de silahlanın dağa çıkın mesajı veriliyor" diyen Oda Başkanları. "Üyelerimiz bize saldırmaya başladı, artık yeter!" diyerek Ankara’nın yolunu tutma kararı aldı.


TÜİK’in bilgilerine göre Bakanlığın oluşturduğu dekar başına ürün verim miktarlarının çok düşük olmasını kabul edilemez bulan Aydın Ziraat Odası Başkanları Karpuzlu’da yapılan İl Koordinasyon Toplantısında sert tepkilerin yaşanmasına neden oldu. Çileden çıkan bazı Oda başkanları bu uygulamanın ve bu uygulamaya ait rakamların keyfi tutumla oluştuğunu ve gerçekleri yansıtmadığı savunarak Tarım İlçe Müdürlüklerini suçladılar.


Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın prim ödemeleri için baz alacağı TÜİK’in verilerine göre “Bitkisel ürünlerde (özellikle mısır ve pamuk) 2012 yılı dekara verim” miktarı açıklamalarını inandırıcı bulmayan Oda Başkanları, “Bu rakamlar gerçeği yansıtmıyor, böyle şey olmaz. Bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir.” diyerek Ankara’ya gidip Başbakanla görüşünceye kadar kamp kurma kararı aldılar.


ÇİFTÇİ GECE BİZİ UYUTMUYOR

Bakanlığın açıkladığı dekarda ne kadar verim alınabileceği konusundaki kararı şiddetle karşı çıkan İncirliova Ziraat Odası Başkanı İhsan Ayaydın, “TÜİK bütün illere yazı yazıyor. Aydın’daki 17 ilçedeki Tarım Müdürlüğündeki memur kendi kafasına göre yazıyor. Bilimsel bir kıstas yok.” diyerek Karpuzlu Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Nuri Kaplan ile tartışmaya girdi.


İncirliova’nın pamuk ekili alanın 13 bin dekar olarak bildirildiğini vurgulayan Ayaydın, “Nereden biliyorlar da tam 13 bin dekar çıkıyor. Niye bu rakamda kusur yok, üç tane sıfırı nasıl yanyana getirdiniz, metre ile mi ölçtüler? Bakın size şunu anlatayım her ilçenin bildirdiği rakamın çok altında rakamlar verildi. Sadece Karpuzlu’nun verim miktarı bildirildiğinden daha fazla geldi. Bu nasıl oluyor. Gerekirse bu konuda avukat tutup Oda olarak dava açacağız, görüşmelerimiz devam ediyor. Sadece İncirliova’nın bu yanlış bildirimden dolayı 1.5 trilyon kaybı var. Bir adamın hatasından dolayı böyle bir şey olabilir mi? Hepimiz mağduruz! Çiftçi bizleri gece uyutmuyor!” dedi.


SİLAHLANIP DAĞA MI ÇIKALIM?

Aynı konudan en çok muzdarip olan Koçarlı Ziraat Odası Başkanı Rıza Arslan ise, “Arkadaşlar bu konuyu daha önce konuşmuştuk. Bizim sorunumuzu Tarım Bakanı değil, Başbakan çözer. Şimdi görüyoruz ki, herşey bitmiş kapı dayaklanmış! Çiftçinin girdileri sürekli artmış. Çiftçiyi daha fazla mağdur etmeyecğiz diyen Devlet şimdi de primleri kesmiş. Artık şimdi ne diyelim, çiftçilik yapmayalım en güzeli dağa çıkalım, silahlanıp dağa çıkalım. Bunu mu demek istiyorlar. Arkadaşlar çiftçilerimiz kan ağlıyor. Benim Koçarlılı çiftçim bu rakamların çok üstünde üretim yapıyor. Bakanlığın açıkladığı bu rakamlar gerçeği yansıtmıyor. Diğer yandan hani prim farkı vereceklerdi? Prim farkından vazgeçtik hadi peki bu verim rakamlarını niye doğru ayarlamadılar. Benim sürekli maliyetlerim artıyor. Dünyada ürettikçe batan bir ülke, kurum var mı? Biz ürettikçe batıyoruz adeta üretme diyor adam.Çiftçilik yapma kardeşim al eline silahı dağa çık diyorlar. Benim çiftçilerim milletvekillerine sürekli telefon yağdıyor bu konuda Aydın’ın 7 milletvekili var.3’ü iktidar 4’ü muhalefet. Arkadaşlar gerekirse Ak Parti İlçe Başkanlarını alalım Ankara’ya gidelim. Az önce Koçarlı İlçe Başkanı beni aradı, sizin yanınızdayım dedi. Sizlerde ilçe başkanlarınızı alın, Ankara’ya gidelim, kamp kuralım. Başbakanla görüşmeden de geri dönmeyelim.” dedi.


Bu konuda Ziraat Odası Başkanları’nın ortak görüşlerini dinleyen İl koordinasyon Kurulu Başkanı Rıza Posacı da, “ Arkadaşlar bu konudaki mağduriyetinizi ben de biliyor ve katılıyorum. Konuyla ilgili olarak Ak Parti Milletvekili Mehmet Erdem ile görüştüm. Tüm ilçe Ziraat Odası Başkanlarımızı Ankara’ya bekliyor. Gidelim Ankara’ya Bakan’a veya Başbakan’a sorunumuzu derdimizi anlatalım bir şekilde çözüm yolu bulalım.” dedi.


Yüksek tansiyonlu geçen bu tartışmaların ardından Karpuzlu’da toplanan Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Ankara’ya gitme ve Başbakanla görüşmeden dönmeme kararı aldı. Haber: Yılmaz SAĞLIK


Güncelleme Tarihi: 30 Ocak 2013, 07:59

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
halit güler
halit güler - 11 yıl Önce

ugur haberin yaptığı bu duyarlı haberi ve oda başkanların çivtçimizin yarasına merhem olma çabalarını kalben bir esnaf olarak destekliyorum. ayrıca tarım memeleketi olan egenin egeli olmayan tarım bakanı tarafından göz ardı edilmesini kınıyorum çiftçilerimiz milletin efendisi ise sahip çıkalım..
bölge ayırımı yapmayalım tarım bakanı kaç defa aydınlı çiftçileri dinledi soruyorum..

SIRADAKİ HABER

banner472