banner488

Besilik Canlı Hayvan ithalatı açılıyor

Besiye Alınacak Canlı Hayvan ithalatının şartlı ve kontrollü olarak açılacağını belirtti

Besilik Canlı Hayvan ithalatı açılıyor
banner269

Aydın İli Kırmızı Et üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından üretimin arttırılması ve istikrarın üreticilere zarar vermeyecek şekilde sağlanabilmesi için sadece Besiye Alınacak Canlı Hayvan(besi materyali/ham hayvan)ithalatının şartlı ve kontrollü olarak açılacağını belirtti.

Bakanlığın açıklamasında Canlı Hayvan ithalatının yapılabilmesi için belirtilen hususlar şunlardır; Mevcut besi işletmelerinin %60 oranında yerli besi hayvanını yurt içinden tedarik etmesi durumunda %40 oranında ithal besi hayvanı getirme yetkisi verilecektir. İthal edilecek besi hayvanları erkek, kombine ve etçi ırk,12 aydan küçük ve 300kg ağırlıktan az olacaktır. Sütçü ırkların erkeklerine izin verilmeyecektir. İthal hayvanlara uygulanacak gümrük vergisi oranının %15 olarak belirlendiği bildirilmiştir. Bu kapsamda en az 100 baş kapasiteli ve karantinaya uygun işletmesi olan kişi ya da firmaların başvuruları dikkate alınacaktır. İthalat izni işletmelere kendi ihtiyacı için verilecek olup, bunları sadece besi olgunluğuna gelince kestirecekler alım satıma konu yapamayacaklardır. İthal besilik erkek hayvanlar kurban bayramından sonra getirilecektir.

Bakanlığın Et ve kesimlik ithalatına kesinlikle izin vermeyeceği hususunun altını Nerobet çizen Başkan Altan Bilgen, Ben ithal hayvan getiriyorum bana yazılın diyenlere rağbet edilmemesi gerektiğini vurguladı. 


Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2014, 18:20

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472