banner488

Besicimi Kimseye Yedirtmem

Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Altan Bilgen son günlerde yaşanan kırmızı et fiyatları ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

Besicimi Kimseye Yedirtmem
banner496

Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Altan Bilgen son günlerde yaşanan kırmızı et fiyatları ile ilgili bir basın açıklaması yayınladı.

Başkanı Altan Bilgen’in açıklaması; “15-20 günden bu yana Türkiye ‘de ve bölgemizde Kırmızı Et üzerinde yapılan çeşitli spekülasyonları yakından takip ettiğini, maalesef gerek ulusal basında gerekse sosyal medyada çok fazla bilgi kirliliği ile besicinin kafasının karıştığını söyledi.

Sadece Et Süt Kurumu’nun İthalat Gümrük Vergisi Sıfırlandı

Fiyatların çok hızlı yükseldiğini, ancak bu derecede keskin düşüşün kabul edilemez olduğunu belirten Altan Bilgen, Sadece Et Süt Kurumu’nun Sınırlı miktarda ithal edeceği Avrupa Birliği Ülkelerinden canlı hayvan ve dondurulmuş Karkas Etteki Gümrük vergisinin sıfırlandığını, Peyderpey gelecek olan dondurulmuş Karkas Etin, Et Süt Kurumu tarafından toplu tüketim yerlerine satışının yapılacağını, herhangi bir şekilde kasap vitrinine çıkmasının söz konusu olmadığını, tamamen Et Süt Kurumu tarafından satışların organize edileceğinin bilgisini verdi.

2010 yılında yanlış bir ithalat politikasının besicimize nelere mal olduğunu hepimiz biliyoruz. Bugün Hükümetin kurulamaması, belirsizliğin devam etmesi de yapılan ithalatta etken olduğunu hatırlatmak isterim.”

Karkas Et ithalatının önünün açılması kabul edilemez

Bilgen; “Canlı Dananın Kilosunu 15-16TL’den besiye alıp besleyen üreticilerinin halinin ne olacağı kimsenin umurunda olmadığını,300 Kilogramın altındaki Canlı Hayvan ithalatı kontrollü olarak Kasım 2014’den bu yana yapılmakta idi ve böylece yerli üreticimiz korunuyordu. İşletmelerimizde Kırmızı Et ihtiyacına cevap verecek yeterli sayının olmasına rağmen Karkas Et ithalatının önünün açılmasının kabul edilemez. Dondurulmuş Karkas Et ithalatı Et Süt Kurumu tarafından fiyatları regüle etmek için yapılsa da; ithalat psikolojisi üreticilerimizin tedirgin olmalarına sebep oluyor. Bizler bu sektörün aktörleri olarak besicilerimizin ne kadar zor şartlarda üretim yapıp ürettiğini katma değere dönüştürdüğü bu üretim sektörünü kolay harcatmayız, Küçük Aile İşletmeleri olan Büyük Köylümüzü kimseye yedirtmeyiz” dedi.

Üyelerimizin panik yapmasına gerek yok

Bir Ay öncesinde 25-25,50TL çizgisinde seyreden kesim fiyatlarının bugün itibariyle 23,5-24TL civarında olduğu, Yanlış yönlendirme ve Bilgi kirliliğiyle 22-22,50TL Karkas Et fiyatı diye bir rakamın olmadığının altını çizen Altan Bilgen, “Üyelerime yılmadan üretime devam etmeleri gerektiğini, zira bugünkü Döviz kurlarıyla ithalatında çok ucuz olmayacağını, besisini tamamlamayan hayvanını panikle kesime çıkartmasınlar” şeklinde ifade etti.

 Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği üyelerinin sahipsiz olmadığını bilmelerini hatırlatmak isterim diyerek sözlerini sonlandırdı.

 


Güncelleme Tarihi: 24 Ağustos 2015, 10:39

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472