banner488

Aydın Eti’ne leke sürülmesin!

Aydın Eti’ne leke sürülmesin!
banner269
Türkiye'nin en lezzetli etinin Aydın'da üretildiğini herkes biliyor, birileri sürekli Aydın’da domuz eti satışları yapıldığı konusunda gündem yaratıyor diyen Çine Ziraat Odası Başkanı Özkan Atıgan, “Aydın’da mera besiciliği yapılıyor, Aydın’ın lezzetli etine leke vurulmasına izin verilmemeli” dedi.
Son günlerde, güdeme düşen domuz eti olayı ülke hayvancılığına ve Aydın hayvancılığına büyük darbe vurmakta olduğunu söyleyen Çine Ziraat Odası başkanı Özkan Demir, “Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz. Sıkı denetimler artırılsın, dışarıdan gelen insanlar Aydın’daki lokantalarda yemek yemekten, kasaptan et almaktan korkar hale geldi. Bizim bölgemizin geçim kaynağı olan hayvancılık zarar görmektedir. Denetimlerin sıklaştırılmasını istiyoruz.  Bu ürpertici haberlerin çıkması bizleri çok rahatsız ediyor. Ziraat Odası olarak gündeme oturan domuz eti olaylarından çiftçimizin rahatsız olduğunu biliyoruz. Birileri bunu Aydın’ın adını kullanarak domuz eti ile gündeme taşıyor. Türkiye’de en kaliteli et Aydın’da yetişiyor. Çünkü bizim bu bölgede mera besiciliği var. Bu yöredeki hayvanlar yedi, sekiz ay merada kalıyor. Yoğun besiden sonra kesime sevk ediyor. İstanbul, Ankara Türkiye’nin birçok yerinde et piyasasında en iyi Aydın eti tutuluyor. Aydın etiminin rengi, tadı ve lezzeti çok farklı. Böyle konuların yayılmadan yetkililerin tedbir alması gerektiğini düşünüyoruz. Bizim bölgemizin ekonomisi et ve zeytinyağı, bu iki önemli ürünümüzü de bu şekilde çıkan haberlerle kötü yönde etkilenmekte. Birçok vatandaş bizi arayarak hangi kasaptan et almalıyız veya hangi yerden zeytinyağını alalım gibi sorulara muhatap olmak zorunda kalıyoruz. Vatandaşın kafasını karıştırmak için birçok şeyler dönüyor. Bu konuda üreticimizin, esnafımızın her zaman arkasındayız.  Çine’de böyle bir sıkıntımız yok ama dışarıdan gelen vatandaş bu gibi çıkan haberler nedeniyle kafalarında soru işareti oluşuyor, bunları kaldırılması için ne gerekiyorsa yapılmasını istiyoruz. Zor şartlarda yetiştirdiğimiz mallarımıza leke vurulmasını istemiyoruz” şeklinde ifade etti.

“Çocuklarımızın ve insanlarımızın sağlığı ile oynanmasın”
Yetkililerden bu konuda daha sık denetleme yapılmasını isteyen Özkan, Tarım Bakanlığını yetkilileri sık sık denetleme yapmasını ve bu suçu işleyen kişilere en ağır şekilde cezaların verilmesini talep ediyoruz. Sadece verilen maddi cezalar bu kişileri durdurmuyor. Bu kişiler teşhir edilsin ve satış yerleri kapatılsın, ruhsatları iptal edilsin. Kantinlerimizde sucuklu tostlar satılıyor. Çocuklarımız bu tostları yiyor. Sucuğun kilosu 10- 15 lira olmaz. En kaliteli sucuk 35-40 lira. 10 liraya sucuk mu olur?  Yetkililer sık sık numune alsınlar, tahlillere göndersinler. Çocuklarımızın ve insanlarımızın sağlığı ile oynanmasını istemiyoruz. Her köşede bir tostçu, bir büfe açılmış ama bu suçların, etlerin nereden geldiği ne oldukları belirsiz. Bunlar denetlensin. Esnaf Odası Başkanımız, Tarım İlçe Müdürümüz, Belediye yetkilileri, sağlık müdürlüğü ile birlikte sıkı denetim alınmasını istiyoruz. Denetlemelerin sadece gözle değil numune alınarak tahlil yapılması yoluyla denetim yapılmasını istiyoruz” dedi.

 

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472