banner488

Atıgan, “Çiftçi biraz olsun rahatlayacak”

Çine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Atıgan, 2013 yılı mısır destekleme primlerini ödenmeye başladı.

Atıgan, “Çiftçi biraz olsun rahatlayacak”
banner496

Aydın ilimizin ilçeleri arasında dane mısır üretim hacminin ilk sıralarda yer aldığını belirten Özkan Atıgan, “Çine İlçemizde 40.000 dekar alanda dane mısır üretimi yapılmakta olup bu üretim hacmi ile Aydın ilimiz ilçeleri arasında ilk sırada yer almaktadır. Ekim öncesi toprak hazırlığından hasada kadar çok yoğun bir çaba gerektiren Mısır üretimi sonrası elde edilen ürünler Toprak Mahsulleri Ofisi ve tüccarlar tarafından satın alınmaktadır” dedi.

Atıgan açıklamışına şöyle devam etti,” Bakanlığımız Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında dane mısır üretimi için kilogram başına 4 Kuruş destekleme ödemesi yapmaktadır ki bu da mısır satış fiyatlarını % 7,5-8’ine denk gelmektedir.

2013 yılında üretilen mısır destekleme primi olarak İlçe Müdürlüğümüze müracaat eden ve destekleme ödemesi yapılmasına hak kazanan 1.271 çiftçimize ürettikleri 41.642 ton mısır ürünü için 1.665.000 Tl destekleme ödemesi hak edişi düzenlenmiş olup 27.06.2014 tarihi itibariyle çiftçimizin T.C. Ziraat Bankası Çine Şubesi’nde bulunan hesaplarına ödeme tutarları aktarılmıştır.

Tarımsal üretim girdileri içerisinde önemli bir yeri olan ilaçlama, sulama, çapalama gibi faaliyetlerin yürütüldüğü bu dönemde ödenen destekleme tutarlarının, çiftçilerimizin bir nebze de olsa nakit sıkıntısını gidereceği düşünülmektedir” diyerek sözlerini bitirdi.


Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2014, 16:06

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472