banner488

Yazar Erdoğan, Çineli öğrenciler ile bir araya geldi

50. Kütüphane Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Çine Halk Kütüphanesi’nin girişimleri ile öğrenciler, Yazar Fatih Erdoğan ile buluşarak kitap imzalattılar.

Yazar Erdoğan, Çineli öğrenciler ile bir araya geldi
banner496
Çine Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır, okuyucuların ilgisini kütüphaneye çekmek, kitap okuma ve kütüphane kullanma alışkanlığı kazandırmak amacıyla Fatih Erdoğan ve kitaplarını okuyucuyla buluşturduklarına dikkat çekerek,  daveti kabul ederek Çine’ye gelen Yazar Erdoğan’a teşekkür etti.

 

Yazar Fatih Erdoğan'a ve kitaplarına büyük ilgi göstererek kitap imzalatan çocuklarının sevinçlerinin yüzlerinden okuduğu buluşmada, Yazar Erdoğan öğrencilere öğüt vermeyi de ihmal etmedi.
 

Fatih ERDOĞAN Kimdir?

 

23 Nisan 1954 yılında İzmir'de doğan Yazar Fatih Erdoğan, Kültür Koleji'ni ve Robert Betxlarge Koleji'ni bitirdikten sonra, Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü'nden mezun oldu.

1980 yılında Mavi Bulut Yayınları'nı kurdu. 1990-2000 yılları arasında çocuklar için çıkarılan ilk edeebiyat dergisi Kırmızıfare'nin ve ilk çocuk edebiyatı araştırmaları dergisi Binbir Kitap'ın editörlüğünü yaptı.

1992 yılından 2002 yılına kadar İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Kütüphanecilik Bölümü'nde ders verdi ve aynı bölümde yüksek lisans ve doktora yaptı.

Çocuklara yönelik bir çok kitaplar yazdı, resimledi, çevirdi ve editörlüğünü yaptı. 1985 yılında Şeyma Doğramacı'nın Gelişim Yayınları'nda çıkardığı Çocukça Dergisi'nde danışmanlık yaptı. Cumhuriyet ve Radikal gazetelerinde çocuk edebiyatı ve çocuk kitaplarına ilişkin yazılar yazdı. Yurtiçinde ve yurtdışında aynı konularda konferanslar verdi.


Güncelleme Tarihi: 06 Nisan 2014, 05:35

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472