banner488

Öğrenci ve velilerde katkı payı sevinci

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yaptığı yerleştirme sonuçlarına göre yeni üniversiteli olanlar, 3 Eylül Pazartesi gününden itibaren kayıt yaptırmaya başladı.

Öğrenci ve velilerde katkı payı sevinci
banner496

İlk günden itibaren kayıt yoğunluğunun yaşandığı Gazi Üniversitesi yerleşkesinde, öğrenciler ve veliler hem kayıt yaptırmanın heyecanını hem de katkı payını ödemeyecek olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Öğrenci velisi Cihan Öztürk, katkı payının devlet tarafından ödenmesinden çok memnun olduğunu belirterek, ''Ben üniversitedeki öğrenim hayatım boyunca harçlarımı ödemek için katkı kredisi almıştım. Şimdi kardeşimin ödemeyeceği harç parasını kredi borcum için kullanacağım. Bu da ailemin yükünü bir hayli hafifletecek. Bu karar özellikle büyük şehirlerde okuyanlar için güzel bir imkan oldu'' dedi.

Kayıt için okulun yerleşkesinde bulunan Harun Kotal da oğlunun üniversiteli olması nedeniyle yaşadıkları heyecanın, katkı payı ödemesinin kaldırılmasıyla ikiye katlandığını ifade etti.

Söz konusu kararın maddi imkansızlıklar nedeniyle çocuğunu okutamayan aileleri teşvik Tulipbet edeceğini vurgulayan Kotal, ''Emeği geçen siyasetçilere teşekkür ediyorum. Bizi önemli bir yükten kurtardılar'' diye konuştu.

İstatistik bölümüne kayıt yaptıran Ebrar Kandemir ise ikinci öğretimin paralı olması gerektiğini dile getirerek, ''Fakat harçlar arasında bu kadar fark olmasını beklemiyorduk. Alınan kararın bizi etkilememesinden bir hayli üzüntü duyduk'' ifadelerini kullandı.

Üniversite yetkilileri, ikinci öğretim kayıt oranların iddia edildiği gibi bir azalmanın olmadığını, genel olarak kontenjanların arttığını söyledi.

-Kayıtlar 7 Eylül Cuma günü sona erecek-

ÖSYS sonuçlarına göre, bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemlerini 7 Eylül Cuma gününe kadar yaptırması gerekiyor. Kayıt için gerekli belgelerle kayıt süresi içerisinde başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar haklarını kaybedecek.

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar, üniversitelerce ÖSYM'ye bildirilecek.

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2012, 18:14

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472