banner488

İdin, sabah namazlarında hadis dersi veriyor

Çine İlçe Müftüsü Feyyaz İdin, alışılagelmişin aksine bir uygulama ile sabah namazlarında camilerdeki cemaatle buluşarak sohbetlerde bulunup hadis dersleri veriyor.

İdin, sabah namazlarında hadis dersi veriyor
banner496
Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kuran ve hayattayken zaman zaman türlü ikazlarında camilerin sadece ibadet yeri değil aynı zamanda meşveret yeri olmasına işaret Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de değindiği üzere cemaat ile sohbet ve fikir alışverişlerinde bulunarak aynı zamanda İmam Nevevi’nin ‘Riyazüs Salihin’ adlı kitabından hadis dersleri veren Çine İlçe Müftüsü İdin’in bu uygulamaları göz dolduruyor.   

‘’Çine ve köylerinde hadis dersleri veriyoruz.’’

3 günlük programlar yapıldığını söyleyen İdin , ‘’Kanunların verdiği yetkiyle vatandaşlarımıza elimizden geldiğince din hizmeti vermeye çalışıyoruz. Bunun içinde vatandaşlarımıza dini anlamda bilgi edinmeleri için vaaz, sohbet ve hadis derslerimiz söz konusu. Köylü vatandaşlarımıza yönelik olarak da programlarımız bulunmaktadır. Köylü vatandaşlarımız genellikle ilçemize gelemiyorlar, biz de hizmeti onların ayağına götürüyoruz. Perşembe günlerinde köylerimizi ziyaret etmeye başladık.” dedi.  

“Katılım memnuniyet verici”

Pazar günleri olan sabah namazı buluşması niteliğinde camilerde cemaatle bir araya gelerek hadis dersleri veren İdin, “Hadis derslerimiz Her hafta Pazar günü başka bir camide yapılmaktadır. Bir sonra dersi vereceğimiz yeri camide verdiğimiz hadis derslerinden sonra veriyoruz ve açıklıyoruz. Her seferinde farklı Venüsbet camilerde vermeye çalışıyoruz.  Cuma günleri ise sabit olarak Hacı Emin camisinde sabah namazlarından sonra hadis dersleri yapıyoruz. İmam Nevevi’nin Riyazüs Salihin adlı kitabından verdiğimiz hadis derslerini cemaatimizle beraberce okuyoruz, yorumluyoruz. Hadiste anlatılmak istenileni, düşünceleri, hükümleri beyanları veriyoruz. Katılım memnuniyet verici. Merkezde görev yapan imamlarımız kendi görevlerini yaptıktan sonra hadis dersi yaptığımız camiye geliyorlar. Perşembe günleri ise köylere gidiyoruz. Yatsı namazından sonra da köylerdeki kahvehanelerini de ziyaret ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Her perşembe günü ise yatsı namazında köylere gittiğini belirten İdin, “Şimdiye kadar Elderesi, Topçam, Alabayır ve Kırsakallar köyüne gittik. Ziyaretlerimiz önümüzdeki süreç itibariyle de devam edecek. Köylerimizde hanımlara yönelik Kur’an kursları istenilmekte. Onlar içinde ileri günlerde planlama yapacağız.” dedi.

“Çineli öğrenciler Umre’ye gidiyor”

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığının düzenlenmiş olduğu programla Çine’deki öğretmen, öğrenci ve velilerin Umre yolculuğuna çıkacağını da belirten İdin, “Yarıyıl tatilinde 10 günlük bir programla öğretmen, öğrencileri ve velilerini umre ziyaretine götüreceğiz. 5 gün Mekke, 5 gün Medine olmak kaydıyla ziyaretlerde bulunulacak. Çine’mizden de katılımlar bulunulmaktadır. Gidiş tarihleri 26-28 Ocak, geliş tarihleri ise 03-07 Şubat olarak programlandı.” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 31 Ocak 2014, 04:24

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472