banner480

Güzelhisar İlkokulu’ndan Bir İlk

Aydın Güzelhisar İlkokul öğrencileri tarihi geçmişi ve kültürüne ait eserlerin sergilendiği “Geçmişten Günümüze Tarihi Değerler” sergisinde buluştu.

Güzelhisar İlkokulu’ndan Bir İlk
banner269
 Sergi Güzelhisar İlkokulu Müdürü Recep Eriş, Güzelhisar İlkokulu öğretim görevlileri, çevre okullardan gelen eğitmenler ile okul müdürleri ve öğrenci velilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Güzelhisar İlkokulu kütüphanesinde tanıtılan 250’ye yakın eserin, 4.Sınıf Sosyal Bilgiler dersi ‘Geçmişimi Öğreniyorum’ ünitesi çerçevesinde gerçekleştirilen sergiye öğrenci, öğretmen ve velilerin ailelerinden kalan eserleri getirdiler. Geçmişten günümüze kadar gelen tarihi ve kültürel eserlerin çocuklara aktarılmasının amaçlandığını belirten Güzelhisar İlkokulu Müdürü Recep Eriş, “4. Sınıf ders konuları kapsamında çocuklarımız ailelerinin geçmişte kullandıkları her türlü araç ve gereçleri günümüze aktararak bu değerlerin korunması noktasında bir çalışma başlattılar. Yeni nesillerinde bunları tanıması amacıyla gerçekleştirilen projeye, çevre okullardan gelen okul müdürleri ve öğretmenlere de tanıtarak kültürel değerlerimizi çocuklarımıza aktarılmasına öncülük etmiş olacağımızı düşündük. Saliha öğretmenimiz ve öğrencilerinin başlattığı proje, atalarımızın geçmişte nasıl bir yaşam sürdüğünü çocuklarımıza aktarmamız ve kültürel değerlerimize sahip çıkmamız gerektiğini günümüz nesline aşılamak istiyoruz” diye konuştu.

Güzelhisar İlkokulu öğretmeni Saliha Kavruk, “Sergimizin amacı geçmişten bugüne bir köprü görevi üstlenen kültür öğelerimizi tanımak ve tanıtmak. Öğrencilerimiz yapmış oldukları araştırmalar ve gözlemleri sonucunda aileleri ile çevresindeki milli kültürü yansıtan el sanatlarını, gelenek ve göreneklerimizi, eskiden büyüklerimizin oynadıkları oyunları ve yapmış oldukları sporlar ile hem aile tarihini hem de milli tarihi konusunda bilinçlenerek bu çalışmalarını okulumuzun tüm birimleriyle paylaşmak istediler. Ailelerimizin de desteği ile böyle bir sergiyi oluşturduk” ifadelerini kullandı.

Sergiyi ilgiyle takip eden misafirler toplanan eserler karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyip, serginin gerçekleşmesinde büyük emeği olan öğretmen ve öğrencilere teşekkürlerini ileterek geçmişlerine yapmış oldukları yolculuğun mutluluğu ile okuldan ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2015, 10:19

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472