banner488

Eğitim sektörüne 13 bin kişi aranıyor

Son 3 ay içinde en çok iş ilanı veren sektörler eğitim, turizm ve perakende oldu. Yeni eğitim-öğretim yılına hazırlanan eğitim sektöründe işe alımlar iyice hızlandı.

Eğitim sektörüne 13 bin kişi aranıyor
banner269

Son 3 ay içinde en çok iş ilanı veren sektörler eğitim, turizm ve perakende oldu. Yeni eğitim-öğretim yılına hazırlanan eğitim sektöründe işe alımlar iyice hızlandı.

Bu yılın ikinci çeyreği itibarıyla en fazla eleman aranan sektörlerde ilk 3 sırada yine turizm, eğitim ve perakende yer alıyor. Turizm-otelcilik sektörü, eleman ihtiyacı önceki 3 aya göre düşse de ilk sıradaki yerini korudu. Yeni eğitim öğretim yılına hazırlanan eğitim sektöründe ilanlar yüzde 20 oranında artarken başta İngilizce öğretmeni olmak üzere bu dönemde aranan kişi sayısı 13 bin civarında. Yenibiris.com'un '2015 ikinci çeyrek istihdam raporu'na göre bütün branş öğretmenliklerinde yoğun ihtiyaç söz konusu. Perakende ise önceki dönemlerdeki benzer hareketliliğini sürdürüyor. Bankacılık-finans sektörünün 13. sırada yer almasına rağmen başta gişe elemanı olmak üzere yaklaşık 5 bin kişilik alım yapması bekleniyor.

Aranan pozisyonlar

İlk 10 sektörde en çok aranan pozisyonlar şöyle:

- Turizm- ve Otelcilik: Garson, resepsiyonist.

- Eğitim: İngilizce öğretmeni, matematik öğretmeni.

- Yapı: Makine mühendisi, inşaat ve elektrik mühendisi.

- Perakende: Satış danışm.

- Hizmet: Müşteri hizmet.

- Üretim: Üretim sorumlusu.

- Sağlık-Tıp: Hemşire. 

- Tekstil: Satış temsilcisi.

- Bilişim: Yazılım uzmanı.

- Gıda: Gıda mühendisi.

33 bin 694 satış temsilcisi

TÜM sektörler genelinde en çok satış, muhasebe ve mühendislik kadrolarında alım yapılıyor. Bu alanlarda alınacak kişi sayısı şöyle: 

- 33.694 satış temsilcisi.

- Ağırlıklı makine ve inşaat olmak üzere 907 mühendis.

- 1.021 muhasebe uzman ve yardımcısı.

En çok başvuru bankaya

Nisan, mayıs ve haziranda iş arayanlar yine en çok bankalara başvurdu. Bankalara yapılan başvurular önceki döneme göre yüzde 6 arttı. Eğitim sektörü de, ilan artışına paralel olarak en çok başvuru yapılan diğer sektör oldu. Bu sektöre başvurularda yüzde 70 oranında artış var.


Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2017, 14:25

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472