banner488

Çine’de Öğretmenler Günü Kutlama Programı Düzenlendi

Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 24 Kasım Öğretmenler Günü programı organize etti.

Çine’de Öğretmenler Günü Kutlama Programı Düzenlendi
banner269
 24 Kasım Öğretmenler Günü Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin hazırlamış olduğu program Şehler Düğün Salonunda kutlandı. Kutlama Programına, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine Garnizon Komutanı Jandarma Pilot Kurmay Yüzbaşı Osman Olgun, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

24 Kasım Öğretmenler Günü programında, Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Üstündağ konuşmasında şunları söyledi;  “Bu gün öğretmenler günü ve Atatürk’ün Başöğretmen oluşunun yıldönümü. Mesleğe yeni başlayanların heyecan, emekleriyle gurur duyduğu gün. Yılda bir defa dahi olsa hep beraber toplandığımız gün. Bugün öğretmenler günü hepinize kutlu olsun. Uzun yıllar süren bir eğitimden sonra öğretmen olduk. Tüm kamu kurumları arasında sayı ile en yüksek kurum Milli Eğitimdir. Bizim yaptığımız işin sonucu yıllar sonra ortaya çıkar. Bizlerin işi bir dosyaya imza atmakla, bir raporu doldurmakla, kısa vadede sonuçlanmaz, bu yüzden bazı sığ düşünceli insanlar öğretmenin işini önemsemez, bilmez. Bizler sabırla zorluklarla, mücadele eden ve meyve veren ağaçlar gibi bazen de eleştirilen bir iş yapıyoruz. Bunun yalnızca iş olarak görsek ülkemizin ilerlemesi, bireylerin ve toplumun söz konusu olamaz. Biz zamanımızı, aklımızı, emeğimizi, bilgimizi, tecrübemizi, sabrımızı ve vicdanımızı ortaya koyarak çalışıyoruz. Bizim mesaimiz sokakta, çarşıda, evde ve her hayatta sürmektedir. Bu nedenle öğretmenlik ulvi bir meslektir. Canı gönülden öğretmenlik yapan meslektaşlarıma teşekkürlerimi ve minnetlerimi iletmek benim bir vicdan borcumdur. Öğretmenlerim iyi ki varsınız. Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş öğretmenlerimize saygı, şükran ve minnetle anıyorum” dedi.

Mehmet Emin Ünal Kız Teknik ve Meslek Lisesi Tarih Öğretmeni Hatice Yavuzkan’ın kendi yazdığı ‘Benim Öğretmenim’ şiirini okuması ile devam eden programda 7 öğretmen hizmet şeref belgesi ile onurlandırıldı. Fevzi Paşa Sevim Kalkan İlkokulu öğretmeni Servet Kahraman, Namık Kemal Ortaokulu öğretmeni Mihrican Karaağaç, Atatürk İlkokulu öğretmeni Gülsüm Özden, Altınova İlkokulu öğretmeni Gönül Oktay, Hüseyin Özkan İlkokulu öğretmeni Aysun Arslan, Mesleki Eğitim Merkezi öğretmeni Ahmet Zeki Akbudak, Çine Madran Anadolu Lisesi öğretmeni Özden Voyvoda’ya,  Çine Kaymakamı Özkan Demir hizmet şeref belgelerini verdi.

Programda, mesleğe yeni adım atan 16 genç stajyer öğretmen ise meslektaşları önünde Mehmet Emin Ünal Kız Teknik ve Meslek Lisesi Edebiyat Öğretmeni Yılmaz Doğan eşliğinde öğretmenlik yemini ettiler. Öğretmenlik mesleğine yeni başlayan stajyer öğretmenler, Feride Raşit Kalkan Ortaokulu öğretmeni Yeşim Kılıç ve Aslı Çamlı, Atatürk İlkokulu öğretmeni Duygu Kavak, Çine Muhsin Kalkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Armağan Yağmur Yalın, Namık Kemal Ortaokulu öğretmeni Hazal Şahin, Topçam İlkokulu öğretmeni Aysel İlhan Akdağ, Çine Anadolu İmam Hatip Lisesi öğretmeni Burcu Çelik, Akçaova Anadolu Lisesi öğretmeni Tuğba Gözüm, Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Olcay Aksu, Madran Anadolu Lisesi öğretmeni Özge Çulha, Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Özcan Çetin ve Erkan Ergen, Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi öğretmeni Özge Tankut Turhan, 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmeni Pınar Yücel, Hüseyin Özkan İlkokulu öğretmeni Serpil Ayeş ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Zeliha Yeler öğretmenlik yemini ettiler.

24 Kasım Öğretmenler Günü için düzenlenen şiir, kompozisyonlar okundu.  Mehmet Emin Ünal Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencilerinin ‘Öğretmenim bugün sınav var mı?’ adlı skeç gösterisi, Çine Anadolu Lisesi  Müzik Öğretmeni Ali Savaş ve Namık Kemal Ortaokulu Öğretmeni Doğuş Can Topal’ın eşliğinde öğrenciler hazırladıkları şarkıları söylediler. Son olarak da Öğretmenler Günü için düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi. Ödül alan öğrenciler; Resim Yarışmasında; Birinci Hüseyin Özkan İlkokulu’ndan Sıla Dağ, İkinci Cumhuriyet İlkokulu’ndan Sinem Celep, Üçüncü  Fevzi Paşa Sevim Kalkan İlkokulu’ndan Gülenay Yeşil.

Şiir Yarışmasında; Birinci Mustafa Türkoğlu Ortaokulu’ndan Nefise Dönmez, İkinci Çine İmam Hatip Ortaokulu’ndan Meşkure Alkan, Üçüncü Namık Kemal Ortaokulu’ndan Hatice Kübra Dakak,

Kompozisyon Yarışmasında; Birinci Muhsin Kalkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden Cevriye Demir, İkinci Çine Madran Anadolu Lisesi’nden Çilem Özdemir, Üçüncü Akçaova Anadolu Lisesi’nden Serap Özkar.   





























Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2016, 09:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472