banner488

Çine’de Kur'an Kursları Açıldı

Çine’de 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında merkez ve mahallelerde bulunan Kur'an Kursları hizmete açıldı.

Çine’de Kur'an Kursları Açıldı
banner269

3'ü merkezde olmak üzere toplam 21 Kur'an Kursda 8 ay boyunca kursiyerlere Kur'an-ı Kerimi öğrenme, tecvidli okuma, güzel okuma ve ezber ile temel dini bilgilerden de itikat, ibadet, ahlak ve siyer konularında bilgi verilecek.

Kursların açıldığı ilk gününde birkaç Kur'an Kursunu ziyaret ederek Çine Müftüsü Feyyaz İdin öğrencilere Kur'an-ı Kerimi öğrenmenin ve okumanın önemi hakkında açıklamalarda bulundu.

Kur’anı öğrenmenin Müslümanların temel ilkelerinden olduğunu vurgulayan Çine Müftüsü Feyyaz İdin açıklamasında şunlara değindi; "Sizler, Başkanlığımıza bağlı Kur’an kurslarımıza Allah’ın kelâmı olan Kur’an’ı öğrenmek, okumak ve anlamak, ayrıca O’nun son elçisi Hz. Muhammed’in (sas) rehberliğinde daha bilgili, bilinçli ve huzurlu birer Müslüman olmak amacıyla teşrif ediyorsunuz. Bu değerli amacı gerçekleştirebilmek için Kur’an eğitiminin yanı sıra iman ve ibadet dünyamıza dair temel dinî bilgiler, insanî ve ahlâkî erdemler, sevgili Peygamberimizin örnek hayatı gibi dersler görecek, dinî danışmanlık ve manevî rehberlik hizmetlerimizden faydalanacaksınız” şeklinde konuştu.

Sizlerle birlikte Kur’an kurslarımızın açılış heyecanını yaşıyoruz diyen İdin, “Bu heyecan, âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili Peygamberimizin (sas) “Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğreteninizdir.” müjdesine nail olmayı ümit etmekten kaynaklanıyor. Kur’an öğretimi, din eğitiminin en temel unsurlarından olup, hem öğreten hem de öğrenen için mukaddes bir yolculuktur. Yüce Allah, insanlara örnek ve rehber olsun diye ilk insandan itibaren peygamberler göndermiş, gerçeği ve doğruyu göstermesi için de kitaplar indirmiştir. Son Peygamber Hz. Muhammed (a.s), son kitap da Kur’ân’dır. Kur'ân, bütün insanlar için bir rehberdir, toplumları   en doğru yola iletir. Kur'ân'ın bu rehberlik görevini yerine getirebilmesi için ona iman etmek, onu tanımak ve hükümlerine uymak gerekir. Kur’an kurslarımızın açılışı vesilesiyle sizlere Onbahis ve öğreticilerimize Allah’tan muvaffakıyetler diliyor, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum” dedi.






Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2014, 10:33

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472