banner480

Çine HEM kursiyerlerinden gitar şöleni

Kalabak Parkı’nda gerçekleşen geceye Halk Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan ve kursiyerlerin aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Çine HEM kursiyerlerinden gitar şöleni
banner269
HABERİN GALERİSİ
Gitar kursu

Gitar kursu

Bir bucuk ay gibi kısa bir sürede kurs gören öğrenciler eserlerini gitarlarıyla çalarken usta sanatçıları aratmadılar. Kursiyerler öğretmenleri ile birlikte öğrendikleri slov ve hareketli şarkılarla izleyicileri coşturdular, konserin ilerleyen saatlerinde hep birlikte gönüllerince eğlendiler.

Çine Halk Eğitim Müdürü Sadık Yavuzkan konser öncesi bir konuşma yaptı. Yavuzkan, “ Halk Eğitim Merkezi’nin sadece dikiş, nakış, el sanatları olmadığını, çok çeşitli alanlarda kurslar açıldığını gösterebilme adına özellikle yaz ayların da kurslar tertipliyoruz. Geçen senelere göre bu yıl zirveye ulaştık. İlçemizden gençlerimiz ve çocuklarımız bu sene çok sayıda kurslara katılım sağladılar. 43 öğrencimiz 7 hafta içerisinde yaklaşık 25’e yakın şarkıyı gitarlarıyla çalmayı öğrendiler. İlçemizin en büyük eksiği öğretmenlerimizin Aydın’dan gelip gitmeleri. Çocuklarımız ve özellikle gençlerimiz gitar kurslarında çok büyük performans gösteriyorlar. Ancak yaz aylarında açabiliyoruz. İnşallah gençlerimiz bu kısa sürede gördükleri kursları yaz dönemiyle tamamlamazlar ve devamını getiriler. İdarecilik yaşamımın uzun bir bölümü Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü olarak geçti. En büyük hayalim çocukların sanat ve kültür reel etkinleriyle uğraşmasıydı. Çünkü öğrencilerin, gençlerin kişiliklerinin gelişmesinde çok önemli yeri var. Ancak onların önündeki en büyük engelde sınavlar oluyor. Aslında çocuklarımızın o yoğun çalışma dönemlerinde bu tür sanatsal etkinliklerle desteklemek onları daha çok motife ediyor. İçlerinde çok iyi derece yapan öğrencilerimiz var. Gelecek yıllarda bu etkinliklerdeki öğrenci sayılarımız artar. Bütün kursiyerlerimize azim ve gayretlerinden dolayı tebrik ediyorum. Ayrıca 1,5 ay boyunca haftanın 3 gün bizi kırmadan gelip giden Aşkın Gülova Hocamıza çok teşekkür ederim. Okulların açılmasıyla Halk Eğitim Merkezi’nde görevlerimiz tamamlanıyor. İlçemizin herhangi bir okulunda bundan sonra öğretmenlik yaparak görevimize devam edeceğiz. Ama inanıyorum ki bizden sonra gelecek olan arkadaşlarda Halk Eğitim Merkezi faaliyetlerini daha da artırarak devam ederler. Bizler de Bir Çineli olarak bunların takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.


Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2014, 09:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner472