banner488

Çine Esnaf Odası eğitim toplantısı düzenledi

Çine Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın toplantı salonunda gerçekleşen eğitim ve bilgilendirme toplantısında, 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu ile ilgili olarak Çineli esnaflar bilgilendirildi.

Çine Esnaf Odası eğitim toplantısı düzenledi
banner496
Düzenlenen toplantıya Çine Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar, Çine Seyyar Pazarcılar ve Manavcılar Derneği Başkanı Ramazan Madran, İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemleri Baş Denetçisi Zafer Gök, A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Kemalettin Çelikdin ve 35 Çineli esnaf katıldı.


Çineli esnafların İş sağlığı ve güvenliği kanunu, iş kazaları ve risk analizi hakkında bilgilendirildiği toplantıda önemli hususların altı çizilerek, Çineli esnaflar 60 Tl ücret karşılığında önümüzdeki günlerde Çine Esnaf Odası’nın girişimleriyle yeterli başvuru söz konusu olursa düzenlenecek olan iş sağlığı ve güvenliği eğitim kursuna davet edildi.

Bilgilendirme toplantısında konuşan A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Kemalettin Çelikdin, “İşinizi, işçinizi, işyerinizi ve kendinizi güvence altına almak için iş sağlığı ve güvenliği eğitim kursu çok önemli. Allah göstermesin, bir ölümlü iş kazası için hukuki açıdan uygulanacak cezai müeyyide ve Onwin yaptırım geleceğinizi karartmasın” şeklinde konuşarak konunun önemini ifade etti.

Düzenlenen eğitim toplantısına ilişkin olarak konuşan Çine Esnaf Odası Başkanı Metin Uyar, “Yarın kaza olduğu anda eğer işverenler bu eğitimi yanında çalışan sigortalı elemana aldırmış ise  yasal açıdan herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmayacak. 6331 sayılı 2012 yılında Sanayii ve Teknoloji Bakanlığı’nın çıkardığı iş sağlığı ve güvenliği kanunuyla bazı yükümlülükler değişti.” şeklinde konuştu.

“Bu eğitim esnaflarımızın menfaatinedir”

Dünyada iş kazasının en çok Türkiye’de yaşandığını ifade eden Başkan Uyar, “Bu kazalar tedbirsizlik ve eğitimsizlikten kaynaklanıyor. Bugün aynı toplantıyı sanayi esnaflarımızla da yaptık. Bu odamızın girişimleriyle yapılacak olan iş sağlığı ve güvenliği eğitimi, işçi çalıştıranlar için güzel bir şey. Bu eğitimi esnaflarımız aldığı zaman yarın işveren bir risk almayacak. Eğitim sürecine tüm sigortalı personel çalıştıran esnaflarımızın katılmasını ve eğitim sonrası verilecek katılım belgelerini almalarını istiyorum. Çünkü bu belgenin alınması esnaflarımızın menfaatlerinedir.” dedi.

İş Sağlığı ve Güvenliği eğitim kursu için yeterli başvuru olursa Esnaf Odası’nın belirlediği bir günde 2.5 saatlik bir zaman diliminde kurs gerçekleşecek ve esnaflar eğitimden sonra seviye tespit sınavına tabi tutularak sınavda 70 barajını aşanlar katılım belgesi alacaklar. (Murat TAN)


Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2013, 22:56

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472