banner488

"Bir Kitapla Sende Destek Ol"

Çine Belediyesi, ‘Okuduğun kitabı paylaş’ kampanyası başlattı. Sosyal bir proje başlattıklarını söyleyen Başkanı Dinçer, Çinelilerden destek istedi.

banner496

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer , Çine Belediyesi tarafından başlatılan “ Bir Kitapla Sende Destek Ol” sloganı ile kampanya hakkında bilgi vererek, kampanya toplanan kitapları ve oyuncakları, mahalle okullarında okuyan çocuklara ulaştıracaklarını bildirdi.

31 Mart–5 Nisan tarihleri arasını kütüphane haftası ve kitap okuma haftası olarak kutlanıyor diyen Başkan Dinçer, “ Okumanın faydalarını saymaya kalksak herhalde sayfalar yetmez, o Setrabet yüzden okumanın önünü açmak zorundayız. Çocuklarımıza, okumanın bize kazandıracaklarını anlatmak ve teşvik etmek zorundayız. Toplum olarak itiraf etmeliyim ki okumayı çok sevmiyoruz ileri ülkelere baktığımızda toplumun bazen üçte ikisi bazen de toplumun tamamı kitap okuyor, dergi okuyor veya günlük gazeteleri okuyor. Avrupa’da insanlar metroya otobüse biniyor işyerine veya gideceği yere kadar süre kısada olsa o zamanını çantasından çıkardığı kitabı okuyarak geçiriyor. Okuduğunuz kitabın türünün, dilinin veya konusunun ne olduğunun önemi yok yeterki bir kelimede olsa bilgi versin bize, Çine Belediyesi olarak bizde bu günden itibaren “okuduğun kitabı paylaş” kampanyasıyla evinizde çocuklarınız tarafından okunmuş bir köşede duran yeni okuyucularına bekleyen kitaplarınızı bize getirin ki bizde Büyükşehir yasasından sonra belediyemize bağlanan daha önce köy okulları şimdiyse mahalle okullarımız olan ve bu okullarda eğitim gören yavrularımıza ulaştıralım” dedi.

Ayrıca Başkan Salih Dinçer, “Evinizde ilköğretim çağındaki çocuklarımızın yararlanabileceği kitaplarınızı belediyemize getirip teslim etmenizi istiyoruz. Evinizde çocuklarınızın okuduğu evinizin bir köşesinde duran bu kitapları belediyemize getirin ki bizde onları ilçemizde kitaplığı olmayan okullarımıza ulaştıralım. Aynı zamanda çocuklarımızın evde artık oynamadığı oyuncakları da bizlere getirirseniz biz onları da bu okullarımızda öğretim gören anasınıfı öğrencilerine ulaştıralım” şeklinde ifade etti.


Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2015, 14:27

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472