banner488

TÜBİTAK Bilim Fuarları Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Aydın Kavaklı Anadolu Lisesinde 4006 Tübitak Bilim Fuarları Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.

TÜBİTAK Bilim Fuarları Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
banner496
 Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Murat Demirci´ nin açılış konuşmasını yaptığı bilgilendirme toplantısına, Strateji Birimi üyeleri Burcu Aydın, Seher Dere ve  Proje Yürütücüleri ile Okul Müdürleri katıldı.

 Bilim Fuarları, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu arasında, "TÜBİTAK Tarafından Desteklenen Bilim Fuarlarına Dair İşbirliği Protokolü" kapsamında gerçekleştirilmektedir. 5-12. Sınıfta okumakta olan öğrencilerin öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerinde araştırma yaparak araştırmalarının sonuçlarını sergileyebilecekleri, öğrenciler ve izleyiciler için eğlenerek öğrenebilecekleri bir ortam oluşturmayı amaçlamaktadır. Fuarlara başvuru yapan okullarımız en az 1 gün en fazla 3 gün olacak şekilde fuar düzenlemekte ve TÜBİTAK tarafından 5000 TL hibe ile desteklenmektedir.

2016 Yılında Aydın İlinden 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarlarına 71 okul başvuru yaptı. 71 okuldan; 40 ortaokul, 30 ortaöğretim okulu ve 1 BİLSEM başvurusu bulunmakta.

Bilgilendirme toplantısında çağrı metni, başvurular, fuar tarihlerinin paylaşılması, okulların 2015 yılında karşılaştığı sorunlarla ilgili paylaşımlarda bulunulmuştur. Bilim fuarları ile ilgili süreç devam etmektedir. Ayrıntılı bilgiye // bilimiz.tubitak.gov.tr adresinden ulaşılabilir. Tüm soru, öneri ve değişiklikler için bt4006@tubitak.gov.tr ile iletişime geçilmelidir.


Güncelleme Tarihi: 19 Ocak 2016, 13:55

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472