banner488

TEOG Sonuçları Açıklandı, Nakil İşlemleri Başlıyor

TEOG Sonuçları Açıklandı, Nakil İşlemleri Başlıyor
banner496
Çine’de Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sistemi kapsamında sonuçların açıklanması ile 526 öğrenci liselere yerleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Çine’de Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sistemi kapsamında 526 öğrenci sonuçların açıklanmasıyla tercihlerine göre yerleştirilecek. Tercih yaptıkları halde tercihlerinden birine yerleşemeyen öğrencilerin açık öğretim kurumlarına yerleştirildiği belirtilen açıklamada, bu öğrencilerin istemeleri halinde yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecekleri hatırlatıldı.

Çine’den Fen Lisesi’ne 13 Öğrenci

Çine’de mevcut 5 tane ortaokuldan 13 öğrenci Fen Lisesi’ne yerleşti. Çine’deki okullara göre 334 öğrencinin yerleştiği okullar; Çine Madran Anadolu Lisesi 70, Çine 70. Yıl Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2, Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi 32, Çine Anadolu Lisesi 21, Akçaova Anadolu Lisesi 20, Çine Anadolu İmam Hatip Lisesi 23, Çine Muhsin Kalkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 72, Çine Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 53, Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 30, Meslek Eğitim Merkezi 11öğrenci olarak belirlendi. Fen Lisesi kazanan13 öğrencinin de dahil olduğu 192 öğrenci Çine dışında diğer liselere yerleşti.

TEOG 2017 Nakil İşlemleri  

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından nakil ve boş kontenjanlar ilişkin tercih ve yerleştirme takvimi yayınlandı. Öğrencilerin 14-18 Ağustos, 21-25 Ağustos ve 28 Ağustos-6 Eylül tarihlerinde saat 17.00'ye kadar yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecekleri, yerleştirmeye esas nakil başvurularının, herhangi bir örgün ortaokul müdürlüğünden boş kontenjan şartı aranmaksızın yapılabileceği kaydedilen açıklamada, "Öğrenciler yerleştirmeye esas nakil başvurusunda 3 tercih yapacak ve bu tercihlerini bir ortaokul müdürlüğünden onaylatacaklardır. Alınan tercihler doğrultusunda yerleştirmeye esas nakiller Yerleştirme Esas Puan (YEP) üstünlüğüne göre merkezi olarak yapılacaktır. Yerleştirmeye esas nakil sonuçları ise 18 Ağustos, 25 Ağustos ve 6 Eylül tarihlerinde ilan edilecektir." ifadelerine yer verildi.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472