banner480

Şehit Mustafa Gencel, Adına Kütüphane Açıldı

Şehit Mustafa Gencel, Adına Kütüphane Açıldı
banner269
Çine’de 2003 yılında görevi başındayken İstanbul’da geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren polis memuru Mustafa Gencel adına ailesi tarafından Namık Kemal Ortaokulu’nda kütüphane açıldı.

Namık Kemal Ortaokulu’nda düzenlenen törene, Çine Kaymakamı Özkan Demir, Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Aydın Emniyet Müdürü Yardımcısı Murat Çiftçisoy, Aydın Emniyet Müdürlüğü Sosyal Hizmetler Müdürü Rafet Tokgöz, Çine ilçe Emniyet Müdürü Fevzi Yurtseven, Çine ilçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Soydan Hekim, Çine Askerlik Şubesi Daire Başkanı Kıdemli Başçavuş Cuma Ali Nacak, Çine ilçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, ilçe Müftüsü Mehmet Atay, Çine Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır, CHP Çine ilçe Başkanı Tayfun Şahin şehit Mustafa Gencel’in ailesi katıldı.

Törende Konuşan Namık Kemal Ortaokulu Müdürü Osman Girgin, “Kitapların olmadığı bir dünya düşünülemez. Eğitimin, bilimin, sanatın temeli kitaba dayanır. İnsanlar için bu kadar değerli olan kitaplar kütüphanelerde korunur ve araştırmacıların, öğrencilerin, tüm insanların hizmetine sunulur. Kuşkusuz çoğu kişinin kendi evinde kitaplığı vardır ama buradan sadece kendisi ve yakınları, tanıdıkları yararlanabilir. Oysa kütüphanelerden çok geniş kitlenin yararlanma olanağı vardır. Üstelik böyle bir özel kitaplığa sahip olan kimsenin de kütüphanelere gereksinimi vardır. Çünkü özel bir kitaplık asla kütüphanelerin zenginliğine erişemez.” diye konuştu.

Şehit Mustafa Gencel’in abisi Osman Gencel, “2003 yılında görevi başındayken şehit verdiğimiz kardeşim Mustafa Genecel’in adını taşıyacak şehit polis Mustafa Gencel kütüphanesinin açılışını yapmak için buradayız. Cehaletle savaşmak ve Atatürk’ün bize bıraktığı tüm değerleri kuşaktan kuşağa aktarabilmek için aydınlanmanın yolu okumaktan geçer düşüncesindeyim. Bu nedenle vatanı uğruna gözlerini kırpmayan canını veren şehitlerimizin ismini yaşatmaya çalışan şehit kütüphaneleri gönüllü dostları olarak bir araya geldik. Yurdun birçok il ve ilçelerinde elliye yakın şehit ismini taşıyan kütüphane açtık.  Vatan uğruna gözünü kırpmadan canını veren tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyor derin saygı ve minnetlerimi bildiriyorum. Aynı şekilde gazilerimizde saygılarımı bildiriyorum. Allah yardımcıları olsun.” diye konuştu.

Törende kütüphanenin açılmasında katkıda bulunanlara şehit ailesi tarafından plaket verildi. Konuşmalarının ardından kütüphane protokol ve şehit ailesi tarafından açıldı.

























Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2018, 15:17

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472