banner488

Özel Çine Marmara Koleji’nde İlköğretim Haftasını Coşkuyla Kutladı

Özel Çine Marmara Koleji’nde İlköğretim Haftasını Coşkuyla Kutladı
banner496
Özel Çine Marmara Koleji, 2017-2018 eğitim-öğretim yılı açılışını okul bahçesinde düzenlenen çeşitli etkinlikler ile kutladı.

Özel Çine Marmara Koleji, kuruluşunun 2. yılı olan 2017-2018 eğitim- öğretim yılı ilköğretim haftasının, ilk gün programını Özel Çine Marmara Koleji kurucusu, idarecileri, öğretmenleri, öğrencileri ve velilerinin katıldığı bir programla kutladı. Tören, okul bahçesinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İlköğretim haftasının kutlanması ile öğrencilerin heyecanı ve okula olan sevgileri bir kat daha arttı. Okulun öğrenci, öğretmen ve velilerinin buluşmasıyla başlayan İlköğretim haftasında yapılan etkinliklerle de öğrenciler unutulmaz anlar yaşadı. Öğretmenler tarafından hazırlanan programda müzik eşliğinde konfetiler patlatıldı. Öğrencilere pamuk şekeri ikram edildi. Anasınıfı öğrencileri için gelen palyaço çeşitli etkinliklerle öğrencilerin coşturdu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Özel Çine Marmara Koleji kurucusu Şenol Usta yaparak, okuma yazma bilmenin önemini, öğrenmenin kişiye, topluma sağladığı yararları ve yaşam boyu gerekli olan bilgi ve becerilerin temelinin ilköğretimde atıldığını anlattı.

Usta konuşmasında; “Eğitim; Cumhuriyetimizin kurucusu, Başöğretmenimiz Atatürk de “Eğitimdir ki, bir milleti ya hür bağımsız, şanlı, yüce bir sosyal toplum halinde yaşatır veya bir milleti esaret ve sefalete terk eder” özdeyişle bunu vurgulamıştır. Çağımızda, ülkeler arasında; bilgi ve teknoloji toplumu olmak, rekabette üstünlük sağlamak amacıyla amansız ve acımasız bir yarış devam etmektedir. Ülkemizin de bu yarışta başarılı olması ve çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkabilmesinin yolu, iyi bir eğitim sisteminden ve bunun başarılı bir şekilde uygulanmasından geçmektedir. Aklın ve bilimin ışığında, fikri hür, irfanı hür, vicdanı hür bireylerin ve nesillerin yetiştirilmesi gerektiğine gönülden inanan kurumumuz ikinci yılında da hizmetinizdedir” dedi.

“Tek Bir Şeye İhtiyacım Vardır; Çalışkan Olmak”

Öğrencilerine çalışmanın sonucu başarıya ulaşabileceklerini söyleyenUsta, “Sizler ülkemizin geleceği, güvencesi ve teminatı olan yavrularımızsınız. Ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkaracak olan sizlersiniz. Bu amaçla; iyi bir eğitim almanız; çağdaş bilgi, beceri ve yeterliliklere sahip, geleceğimizi teslim edeceğimiz güvenilir eller olmanız, ülkemizin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır. Öğrencisi olduğunuz Özel Çine Marmara Koleji çağdaş eğitim teknolojisine uygun araç ve gereçlerle donatılarak hizmetinize sunulmuştur. Öğretmenleriniz rehberliğinde ve gözetiminde bu çağdaş eğitim imkânlarından yararlanarak öğrendiğiniz bilgileri kullanarak düşünce, el, dil, sosyal ve ekonomik becerilerinizi en iyi bir şekilde geliştirebilirsiniz. Ancak, Başöğretmenimiz Atatürk’ün de dediği gibi ‘Tek bir şeye ihtiyacımız vardır; o da çalışkan olmaktır’. Dersleriniz için göstereceğiniz ilgi ve çalışma azmi sonucunda kazanacağınız bilgi ve becerilerin de önünüzdeki yıllarda bir üst öğretimde sizi başarılara götüreceğini unutmayınız. Size düşen görev, derslerinize çalışmak, birbirinizle yarışmak, öğretmenlerinize ve büyüklerinize saygı göstermek, arkadaşlarınızı ve küçüklerinizi sevmek olacaktır” ifadelerini kullandı.

 “Öğrencilerimiz Bizim Evlatlarımızdır”

İnsanın en değerli varlığı çocuklarının olduğunu belirten Şenol Usta, “Yatırımların en değerlisi de insana yapılan yatırımdır. Okullar bir çeşit aile ortamıdır. Bu süreçte başarı için okul, aile ve çevre arasında sıkı bir işbirliği tartışmasız ön koşuldur. Çevre de dâhil, okul ortamını oluşturan tüm ilgililer arasında iletişim kanalları çok açık olmalıdır. Çocuklarınıza aldıracağınız kaliteli ve ekonomik bir eğitimle onlara daha iyi bir gelecek sağlamak için tercihlerinizi okullarımızdan yana yapmış bulunuyorsunuz. Müsterih olunuz. Onlar bize emanetlerinizdir, bizim de evlâtlarımızdır. Sadece eğitim-öğretim değil, öğrenci taşımacılığı, yemek-kantin, spor ve sosyal aktiviteler gibi hizmetlerde de en mükemmelini gerçekleştiriyoruz. Sizlere yeniden sevgi, saygı ve hoşgörüye; bilgi, özgürlük, adalet ve millî kültüre, sanat, erdem ve çağdaşlığa dayalı Atatürk’ün ilke ve hedefleri doğrultusunda başarılı ve huzurlu bir öğretim yılı diliyorum” dedi.

























Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472