banner488

Okul Servis Şoförlerine Eğitim Semineri Verildi

Okul Servis Şoförlerine Eğitim Semineri Verildi
banner496
Çine’de 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının 18.09.2017 tarihinde başlaması nedeniyle Taşımalı Eğitime tabi olan öğrencilerin okullara güvenli bir şekilde getirilmesinde önemli pay sahibi olan Okul Servis Şoförlerine yönelik bilgilendirme eğitimi düzenlendi.

Çine Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde, Çine İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Çine İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik ekipleri, Şoförler Odası Başkanı Bircan Öter ve tüm servis şoförlerinin katılımıyla, Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda düzenlenen eğitimde, mahallelerinden okullara taşınan öğrencilerin, güvenlikleri, alınması gereken önlemler ve daha dikkatli araç kullanmaları konusunda uyarılarda bulunuldu.

Verilen eğitimde okul servisi şoförlerine uyarılarda bulunan Çine Milli Eğitim Şube Müdürü Coşkun Akbay, yaptığı konuşmada, öğrencilerin güvenliğinin kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Çok değerli servis şoförlerimiz, sizler de babasınız ve üzerlerine titrediğiniz çocuklarınız gibi taşıdığınız öğrencilerimizin üzerine de titreyip onları gözünüzü korur gibi korumanızı istiyoruz. Öğrencilere karşı davranışlarınızda dikkatli olmalısınız. Araçlarınızı dikkatli kullanmalısınız. Buradaki toplantımızın amacı, toplu servis araçlarıyla taşımalı eğitim servis araçlarının karıştığı kazaları azamiye indirmektir. Daha sağlıklı bir şekilde öğrenci taşımacılığının yapılabilmesi için bu tür eğitim çalışmalarının yararlı olduğu kanaatindeyiz. Katılımın yoğun olması ve katılımcıların konuya ilgi duymaları bizleri mutlu etti. İhtiyaç duydukça bu tür eğitim çalışmalarımız devam edecek. Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

“Uzman Kişilerce Eğitim Verildi”

Çine İlçe Jandarma Trafik Tim Komutanı Başçavuş Yusuf Gül ise, okul servis sürücülerinin ve okul servis aracının servis yönetmeliğinde belirtilen; güzergah izin belgesi, rehber personel bulundurma zorunluluğu, fazla yolcu alınmaması, okul taşıtlarında ve okul servis sürücülerinde aranacak şartlarla ilgili katılımcılara bilgiler verdi. Ayrıca Başçavuş Yusuf Gül, emniyet kemeri kullanılmasının önemi, ideal bir sürücüde bulunması gereken şartlar, okul servis araçlarının karıştığı kazaların istatistiki bilgileri, yapılan denetim sonuçları konularını içeren bilgilendirme sunumu, ihlal edilen yasa maddeleri ve kazaya karışan servis araçlarının yaptığı Trafikte kural hatalarını sinevizyon gösterisi ile detaylı anlatarak, her konuda daha dikkatli olmaları için servis şoförlerini uyardı. 









Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2017, 23:47

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472