banner488

Öğrencilere, Matematiğe Dokunma Fırsatı

Öğrencilere, Matematiğe Dokunma Fırsatı
banner269
Çine Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu “Okulumla Sosyalleşiyorum” projesi kapsamında 2/C sınıfı öğrencilerine Aydın Arkeoloji Müzesi'nden sonra Aydın Tales Matematik Müzesini de görme imkanı tanıdı.

Merkezi Aydın’da olan Tales Matematik Müzesi, İkili saymadan Pi sayısına, imkansız üçgenden Leonardo daVinci"nin köprüsüne, dört renk problemden topolojik düğümlere, alan-yarıçap, çevre-yarıçap, açılar, simetrinin yanı sıra Pisagor teoreminden ünlü matematikçi John Nash"ın oyun teorisi, Mimar Sinan"ın yapılarındaki sırları çocuklara hikayelerle anlatılan matematiği soyut olmaktan çıkarıp elle dokunulur, gözle görülür bir hale getiren bir müzedir. 2/C sınıfı öğrencileri Tales Matematik Müzesinde, rehberlik eden öğretmenleri dinlerken matematikle ilgili merakları daha da arttı. Bazı öğrenciler sorulan sorulara yaratıcı cevaplar vererek matematiğe olan ilgilerini gösterme fırsatı buldu. Öğrenciler günlük hayatta karşılaştıkları sayısal problemleri matematik sayesinde nasıl kolayca çözebildiklerini somut olarak, matematiğe dokunarak ve yaşayarak gördü.

Çine Fevzi Paşa Sevim Kalkan İlkokulu 2/C Sınıf velileri, “Çocuklarımız yine dolu dolu bir gezi yaptı. Amacımız bu proje kapsamında ilimizde ve çevremizde bulunan müzeleri gezebilmek. Çocuklarımız bu müzede her bir düzeneği yakından inceleyerek uygulama fırsatı yakaladı ve matematiğe farklı açıdan bakmayı öğrendiler. Matematiği dokunarak öğrendiler. Bizimle ilgilenen başta müze görevlileri olmak üzere, bizi bu gezide yalnız sınıf öğretmeniz Nurdan Yılmaz'a, Rehber Öğretmenimiz Ummahan Kılıç'a, servis şoförümüz ve okul idaresine teşekkür ediyoruz” dediler.

Ayrıca savaştan kaçarak gelen ve Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu 2/C sınıfı öğrencisi olan Suriyeli Meryem ‘in bu gezide ki mutluluğu ise görülmeye değerdi.



















Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472