banner480

Minik Yürekler Kur’an Öğreniyor

Minik Yürekler Kur’an Öğreniyor
banner269
 Aydın’ın Karpuzlu ilçesinde ilk kez açılan ve Tekeler Mahallesi’nde faaliyet gösteren 4-6 yaş grubu Kur’an kursu, Tekeler halkının ilgisini çekti.

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereğince anaokulu hizmeti de veren Kur’an kursu, öğrenim gören çocukların zihinsel ve bedensel gelişimlerine katkıda bulunuyor. Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü önemli projelerden biri olan 4-6 yaş grubu Kur’an kursuna giden çocukların, e-okul sistemine dâhil olmasıyla birlikte anaokulu eğitimi de almış sayılıyor. Açılan kurslara Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversitelerin açtığı özel eğitim kurslarına katılarak sertifika almayı hak kazanan Kur’an kursu öğreticileri görev yapıyor. Kur’an kursunda öğrenim gören çocuklara dini eğitimlerin yanı sıra güzel davranış yöntemleri, güzel konuşma usulleri ve beslenme eğitimi veriliyor. Oyun alanlarının da yer aldığı Kur’an kursunda Diyanet İşleri Başkanlığının çocuklar için özel olarak hazırladığı eğitim materyallerinden yararlanılıyor.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Karpuzlu Müftüsü Himmet Metin, Kur’an kursuna kayıt olan öğrencilerin anaokuluna gitmiş sayıldığını vurgulayarak “Milli ve manevi değerlerine bağlı olmakla birlikte öğrencilerimizin, Kur’an öğrenmesini sağlıyoruz.” dedi. Bütün öğrencilerin İstiklal Marşı’nı da ezberlediğini vurgulayan Himmet Metin, destekleri için Tekeler halkına teşekkür etti.

Kur’an okumaya geçiş bayramları düzenleniyor

Eğitim öğretim döneminde Kur’an okumaya geçen minik öğrenciler için Kur’an okumaya geçiş bayramı adı altında etkinlikler düzenlediklerini kaydeden Müftü Himmet Metin, 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminden bu yana dördüncü kez “Kur’an Okumaya Geçiş Bayramı” gerçekleştirdiklerini ifade etti. Kur’an okumaya geçiş bayramlarında, öğrencilere çeşitli hediyelerle birlikte taç takarak Kur’an-ı Kerim takdim edildiğini belirten Müftü Metin, son olarak 26 Mart 2018 tarihinde altı yaşındaki Şengül Giderim adlı öğrenci için tören gerçekleştirildiğini söyledi. Kur’an kursu öğreticisi Aysun Uzun, minik kursiyerlerin hem eğlendiğini hem Kur'an-ı Kerim’le tanıştığına dikkat çekti. Okul öncesi eğitimi de verdiklerini belirten Uzun, derslerin çocukların gelişim süreçlerine uygun etkinliklerle işlendiğini ifade etti.

Şengül Giderim’in annesi Fatma Giderim ise çok duygulandığını söyleyerek yaptığı açıklamada, Kur’an kursunun açılmasında emeğe geçen herkese teşekkür etti. Kızının, kendi başına abdest aldığını, dualar ettiğini ve Kur’an öğrendiği için Allah’a binlerce kez şükrettiğini kaydeden Fatma Giderim, çocuğunda gözle görünür davranış ve konuşma değişikliğinin yaşandığını dile getirdi.

Uğur Gazetesi

Fahri Muhabir; Coşkun Tağa











Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472