banner488

Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi'nde Aşure Günü Etkinliği

Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi'nde Aşure Günü Etkinliği
banner496

Çine Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği tarafından okul bahçesinde, Muharrem ayı dolayısıyla öğretmen ve öğrencilere aşure etkinliği düzenledi.

Çine Mehmet Tuncer Anadolu Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Ferya Yıldız ve yardımcısı Mehmet Gülpınar tarafından okul bahçesinde, Muharrem ayı dolayısıyla Cumhur Has Helva sahipleri tarafından hazırlanan aşure öğretmen ve öğrencilere ikram edildi.

Okul Aile Birliği Başkanı Ferya Yıldız, aşurenin hayırsever okul aile birliği katkılarıyla hazırlandığını belirterek, "Hz. Nuh (a.s) tufanından sonra pişirdiği rivayet edilen Muharrem ayının 10. gününden itibaren aşure, günümüzde İslam coğrafyasının pek çok bölgesinde güzel bir gelenek olarak devam etmektedir. Bizde, ülkemizin her yerinde devam eden bu geleneği yaşatmak için sizlerle birlikte bu gün aşure günü düzenledik bu aşure günümüzün öğrencilerimizin, okulumuzun ve ülkemizin birlik ve beraberliğine katkı sağlamasını temenni ediyorum" dedi.

Düzenlenen bu tür etkinliklerin öğrencilerin birlik ve beraberliğine katkı sağlayacağını ifade eden Okul Müdürü Mustafa Necati Alkan, "İnşallah bu örfümüzü, adetimizi yaşatacağız. Örf ve adetlerimizin öğrencilerle yaşatılması ve unutturulmaması güzel. Hem sosyallik açısından hem de adetlerimizi, çocuklara unutturmamak açısından önemli. Muharrem ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum. Aşure hayrını düzenleyen Okul Aile Birliği’ne teşekkür ediyorum” şeklinde ifade etti.

Güncelleme Tarihi: 13 Eylül 2019, 14:45

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472