banner488

Kütüphanenin Bir Günlük Müdürü Necla Derin Kırem oldu

Kütüphanenin Bir Günlük Müdürü Necla Derin Kırem oldu
banner269

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası etkinlikleri kapsamında, Çine Halk Kütüphanesi Müdürlüğü koltuğuna, 3. sınıf ilkokul öğrencisi Necla Derin Kırem oturdu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından başlatılan "Kütüphane Müdürü Aranıyor" projesi kapsamında, Kütüphanenin öğrencileri arasında, bir günlük temsili kütüphane müdürlüğü arandı. En çok kitap okumayı seven ve kütüphanenin en fazla faydalanan öğrenciler arasından yapılan seçim sonucunda, başvurusunu annesi Aysel Kırem tarafından yapılan Necla Derin Kırem, kütüphanenin 1 günlük müdürü oldu. Arkadaşlarıyla kütüphaneye gelen Fevzi Paşa Sevim Kalkan İlkokulu 3/C sınıfı öğrencisi Necla Derin Kırem, Çine Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır’ın koltuğuna oturdu.

İlk iş olarak kütüphane personeliyle tanışan Kırem, daha sonra taleplerini sıraladı. Çocukların kütüphaneye daha çok gelmeleri için çalışma yapılması gerektiğini ifade eden Kırem, "Kütüphaneye gelemeyen çocuklar için gezici kütüphaneler düzenleyebiliriz. Bunun için il ve ilçe belediyelerinden yardım alarak çocukların daha çok kitap okumalarını sağlayabiliriz” diye konuştu.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472