banner488

Karpuzlu’da, Yaz Kur’an Kurslarında Trafik Eğitimi

Karpuzlu’da, Yaz Kur’an Kurslarında Trafik Eğitimi
banner496
Karpuzlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Karpuzlu İlçe Emniyet Amirliği ve Karpuzlu İlçe Müftülüğü ’nün öncülüğünde Yaz Kur'an Kursları’nda camilerdeki öğrencilere Trafik Eğitimi verildi.

Karpuzlu merkez Demircidere Camii ile Tekeler Mahalle Merkez Camiinde Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde hazırlanan Trafik Dedektifleri Projesi kapsamında camilerde Kur’an-ı Kerim eğitimi alan öğrencilere İlçe Emniyet Amirliği Trafik Polisi Ramazan Bacak tarafından öğrencilere trafik bilincinin geliştirilmesi amacıyla eğitim verildi. Öğrenciler eğitimlerde akıllarına takılan soruları sorarak bilgilenme imkanı da buldu. Programa Karpuzlu İlçe Emniyet Amiri Ersan Kıyak, Karpuzlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Ağırol, Karpuzlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ümit Kale ve Karpuzlu İlçe Müftüsü Himmet Metin, katıldı.

Karpuzlu İlçe Emniyet Amirliği Trafik Polisi Ramazan Bacak, “Trafik kültürü çocukluktan öğrenildiğinde çok daha etkili, çok daha verimli olacağını düşünüyoruz. Bu sebeple Emniyet Genel Müdürlüğümüzün yazılarına göre, Karpuzlu İlçe Müftülüğü ’nünde talebi ile Kuran Kurslarımızda yaz Kuran Kursu gören çocuklara yönelik trafik kuralları bilgilendirme eğitimi verdik. Bütün Kuran Kurslarımızda bu eğitimlerimiz devam edecektir. Çocuklarımıza bu eğitimi vererek hem ileriki hayatlarında sürücü olduğu zamanda, yaya olduğu zamanda uymaları gereken kuralları öğretmeye çalışıyoruz. Şimdiden öğrendiklerinde akıllarına yerleşecektir. Ayrıca trafik kurallarını ihlal eden büyüklerini de ihlal edeceklerini düşünüyoruz” dedi.

Eğitimlerin sonunda öğrencilere kalem, silgi ve trafik bilgilerini anlatan broşür hediye edildi. 












Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472