banner488

İstiklal Marşını En Güzel Okuyanlar Belirlendi

İstiklal Marşını En Güzel Okuyanlar Belirlendi
banner269
Çine Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen İstiklal Marşını Güzel Okuma yarışmalarının ilki bugün okul öncesi eğitim de ve ilkokullar da belirlendi. Geçen yıllardan farklı olarak yepyeni projelerle yarışmaya giren öğrenciler, ilginç kostüm ve koreografileri ile göz doldururken çocukların performansı ise yarışmayı izleyenlere zaman zaman duygusal anlar yaşattı.

Cumhuriyet Şairi Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı ve Besteci Osman Zeki Üngör’ün besteleyerek Ulusal Marş olarak kabul edildiği İstiklal Marşı’nın Kabulünün 97. yıldönümü nedeni ile Mehmet Emin Ünal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda Okul Öncesi Eğitim ve ilkokullar kategorisinde okulda ‘İstiklal Marşını Güzel Okuma’ yarışması düzenlendi. Yarışmaya Çine İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, Şube Müdürleri Yeter Ortan ve Coşkun Akbay’ın yanı sıra okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler izledi.

Jüri yarışmalarda zorlandı

İlçe genelindeki değişik okullardan gelen öğretmen jüri üyeleri ise birbirinden güzel hazırlanan yarışmacıların sunumları karşısında ter döktü. Jüri üyeleri; şiire hâkimiyet, beden dili, vurgu, tonlama ve Türkçeyi kullanma, diksiyon, şiiri hissettirebilme, sahne hâkimiyeti kriterlerine göre puanlama yaptı. Jürinin değerlendirmesine göre;

Okul Öncesi Eğitimde; Umurköy İlkokulu Anasınıf öğrencisi Gülnisa Uygun 90 puan alarak ilçenin birincisi seçilirken, 87 puanla Öğretmen Fatma Öz Anaokulu öğrencisi Zehra Beren Atıgan ikinci, 82 puanla Cumhuriyet İlkokulu Anasınıfı öğrencisi Fatma İrem Demir üçüncü seçildi.

İlkokullarda; Atatürk İlkokul Öğrencisi Beste Motor 89.2 puanla Çine’yi temsil etmek üzere birinci seçilirken, 88.8 puanla Hüseyin Özkan İlkokul öğrencisi Yaren Yıkılmaz ikinci, 85 puanla Fevzi Paşa Sevim Kalkan İlkokul öğrencisi Yağmur Bahtiyar üçüncü oldu.























































Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

YORUMLAR
nazlı tüsümel
nazlı tüsümel - 4 yıl Önce

çok ama çok güzel olmuş alatınız gerçekten yeniden tebrik ederim arkadaşlar.

SIRADAKİ HABER

banner472