banner488

İlköğretim Haftası Kutlandı

İlköğretim Haftası Kutlandı
banner496
 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle Çine’de ilk tören Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Sabah yapılan törende İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ tarafından anıta çelenk sunulmasının ardından şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu. 2016-2017 İlköğretim Haftası etkinlikleri Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu'nda düzenlendi. 

Törene Çine Kaymakamı Özkan Demir, Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, İlçe Jandarma Bölük Komutanı Yüzbaşı Soydan Hekim, Askerlik Şube Başkanı Cuma Ali Nacak, İlçe Emniyet Müdürü Ali Ridvan Onat, Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ, Milli Eğitim Şube Müdürleri, Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Bircan Öter, AK Parti Çine İlçe Teşkilat Başkanı Mehmet Tosun, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.
İlköğretim Haftası ile ilgili konuşmaları Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokul Müdürü Kamil Kılcı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Şakir Sait Üstündağ yaptı. Üstündağ sözlerine “Çin Bilgesi Kuan Tzu’n dizeleri ile başladı ‘Bir yıl sonrasını düşünüyorsan Tohum ek, On yıl sonrasını tasarlıyorsan Ağaç dik, Ama yüzyıl sonrasıysa düşündüğün öğleyse Halkı eğit, Ekersen tohum alırsın bir kez ürün, Dikersen bir ağaç alırsın on kez ürün, Eğer halkı eğitirsen yüz kez olur bu ürün’ Gerçekten de eğitime değer vermek, eğitimin olmazsa olmazların içine almak, çağdaş toplum olmanın en temel ve en vazgeçilmez unsurlarından biridir. Kuşkusuz eğitim; üzerinde titizlikle durulması ve her şeyden fazla sahiplenilmesi gereken, kararlılık isteyen ve süreklilik taşıyan uğraş dolu bir süreçtir. Okula gelmek, ondan yararlanmak insan hayatında çok önemli bir aşamadır. Atatürk bir sözünde şöyle diyor ‘İlk ilham ana kucağından sonra, okuldaki öğretmenin dilinden, eğitiminden, vicdanından alınır.’ Bu noktada ‘İnsan olma, millet oyma davası’ olarak benimsediğimiz ilköğretim davası süreci, Atatürk’ün bize gösterdiği çağdaş medeniyete ulaşma ülkümüzün temelidir. Bu temel, eğitimin ilk ve en önemli basamağıdır. Ne kadar sağlam alınırsa o kadar güvenilir ve o kadar ümit vaat eder olacaktır. Bugün biz eğitimcilerin vazifesi ve sorumluluğu dünden daha fazladır. 15 Temmuz’da milletimize, devletimize, demokrasimize, bağımsızlığımıza kasteden hainler milletimizin, vatan sevgisi, bayrak sevgisi, azmi ve kararlılığı bertaraf edilmiştir. Ancak bizler her zamankinden daha fazla emekle çocuklarımıza ve gençlerimize vatan ve millet sevgisini, tarihimizi, bağımsızlığı, demokrasiyi, Atatürk İlke ve İnkılaplarını öğretmeliyiz. Her zamankinden daha çok birbirimizi sevmeli, ülkemize, devletimize, bağımsızlığımıza sahip çıkmalıyız. 2016-2017 Eğitim ve öğretim yılı hepimize kutlu olsun” dedi.
Törende Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu 4-A sınıf öğrencisi Hüseyin Şevik “İlköğretim Haftası” adlı şiiri ve  4-B sınıfından Burçin Ayana “Okulumuz” adlı şiiri okudu. Okulun 4. sınıf öğrencileri eğitime yeni başlayan 1. sınıf öğrencilerine 'hoş geldin çiçeği' takdim etmesiyle sürdü.
Törenin sonunda protokol üyeleri Fevzipaşa Sevim Kalkan İlkokulu 2-B sınıfını ziyaret etti. Sınıf Öğretmeni Müzeyyen Arı ilk derste 15 Temmuz sürecinin anlatıldığı broşür eşliğinde, neler yaşandığını anlattı. 


















Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472