banner488

Halk Kütüphanesi, etkinliklerine bir yenisini ekledi

Halk Kütüphanesi, etkinliklerine bir yenisini ekledi
banner496
Çine Halk Kütüphanesi Müdürlüğü, yazar Zehra Ünüvar’ı Elderesi, Çatak, İbrahimkavağı ve Kavşit İlkokul öğrencileriyle buluşturdu.

Kavşit İlkokulu bahçesinde, Elderesi, Çatak, İbrahimkavağı ve Kavşit İlkokul’unda 80 öğrenciyle, Çine Halk Kütüphanesi tarafından düzenlenen “Bize Ulaşamayan Çocuklarımıza Biz Ulaşıyoruz” etkinlikleri kapsamında yazar Zehra Ünüvar ile buluştu.

Kavşit İlkokul Müdürü Ersin Kaya açılış konuşması yaparak, Çine Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır’a ve personeline, yazar Zehra Ünüvar’a öğrencilere yaşattıkları bu unutulmaz etkinlik için teşekkür ederek çiçek taktim etti.

İlkokul öğrencilerine, yazmaya nasıl başladığından, çocuk kitaplarını daha çok severek yazdığından, okuma ve yazmanın öneminden, yazarlık macerasından, insanların geçmişlerinin ne kadar değerli olduğundan,  kitapların insan ufkunu nasıl etkilediğinden, kitap dostluğundan arkadaş dostluğunun doğduğundan, kütüphanelere gitmenin öneminden bahseden yazar Zehra Ünüvar, çocuklarla sıcak bir söyleşi gerçekleştirdi. Yazara sorular yönelten ve sohbetlerde bulunan miniklerin ilgisi görülmeye değerdi. Etkinliğe katılan herkes “Dostluğun bir sevgisiyle toplandık işte burada, Bu sevgi bağı kopmaz hiç, Dağılsak bir gün yurda” Dostluk şarkısını hep birlikte seslendirdiler. Çine Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır, annesinin hayrına kalem, ayraç ve yazar Zehra Ünüvar’ın kitaplarını öğrencilere hediye etti,  Ünüvar tarafından tek tek imzalanarak öğrencilere dağıtıldı.

“Bize ulaşamayan çocuklarımıza biz ulaşıyoruz” diyen Çine Halk Kütüphanesi Müdürü Şenay Hızır, bu tür etkinlikleri daha artırarak devam ettireceklerini belirtti. Hızır, “Bizler örnek olmak için elimizden geleni çocuklarımız için yapıyoruz. Çocuklarımıza kitap sevgisini vermek onları daha çok kitap okumaya alıştırmak ve yazarlarla onlara unutulmaz anlar yaşatmak çabasındayız. Yazarla tanışan çocuklarımızın daha çabuk kitapla dost olabilecekleri inancındayım. Bilinçli, duyarlı nesiller yetiştirmek açısından küçük yaştaki çocuklarımıza kitapla ulaşılması gerektiği düşüncesindeyim. Umuyoruz ki bu etkenliklerimiz sayesinde birçok çocuğumuza ulaşacağız ve onların daha daha iyi yetişmelerini sağlayacağız” dedi.














Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2016, 17:51

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner498

banner472