banner488

Etwinning Projesi, “ Medya okuryazarlığı”

Etwinning Projesi, “ Medya okuryazarlığı”
banner269

Çine Muhsin Kalkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ‘Etwinning Projesi’ ile öğrenciler, çağın gerekliliği olan dijital okuryazarlık ve medya okuryazarlığı becerilerinin geliştirilerek, bilinçli medya kullanıcısı olmaları konusunda bilgilendirildi.

Çine Muhsin Kalkan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve ayrıca 8 okulun katıldığı projede öğrencilerin çağın gerekliliği olan dijital okuryazarlık ve medya okuryazarlığı becerilerinin kazandırılması planlandı. Her geçen gün dijital dünyanın hayata yeri ve önemi artmakta, bu ortamda çocuklara sunulan imkânlar da çoğalmaktadır. Proje, bu imkânlardan en etkin ve doğru şekilde nasıl yararlanılabileceği somut örneklerle ortaya koymak ve gerçek ve sanal dünya arasındaki farkı bilinçli olarak bilmek, yeni dünyanın kurallarını anlayarak, araçlarını doğru ve faydalı kullanılmasını sağlamayı hedefliyor. Gençlerin medya araçlarını daha verimli kullanmaları, bu süreçte maruz kalabilecekleri risklerin farkında olabilmeleri, medya araçları ve medya iletişim yöntemleri konusunda bilgi sahibi olmaları amaçlandı.

Projemiz sayesinde öğrenciler arasında empati, saygı ve ahlaki değerler gelişip, önyargı ve nefret dili önlenecek, medya daha etkili kullanılacaktır. Gelişen bilgi, iletişim ve bilgisayar teknolojileri ile çağımızın değişen okuryazarlık beceri ve anlayışlarını bilen ve uygulayan öğrenciler yetişecektir. Siber zorbalığı etkili bir şekilde önleme ve internette kişisel verilerin korunması ile ilgili bilgi ve yeterlilik kazanılacaktır. Öğrenciler, yeni okuryazarlık strateji, yöntem ve teknikler ile donatılacaktır. Öğrenciler güvenli internet kullanımı hakkında tecrübeler kazanacaktır. Sosyal medya etik kurallarının önemini kavrayacaktır. Teknolojiyi kullanırken karşı karşıya gelinebilecek risklerin farkında olacağı vurgulandı.

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner472